Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι κάλεσε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης να μην προχωρούν σε εικασίες σχετικά με τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της EgyptAir, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 66 επιβαίνοντες, και δήλωσε ότι εξακολουθούν να εξετάζονται όλα τα σενάρια.
Σε ομιλία του στα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Σίσι δήλωσε πως η έρευνα για τα αίτια της συντριβής μπορεί να απαιτήσει πολύ χρόνο, αλλά κανένας δεν μπορεί να κρύψει τα γεγονότα.
"Μέχρι τώρα είναι πιθανά όλα τα σενάρια. Παρακαλώ λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να μην μιλάμε και να λέμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σενάριο", δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.
Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας είχε προκρίνει το σενάριο της επίθεσης την ίδια ημέρα της συντριβής, όμως η απουσία ανάληψης ευθύνης και η εκπομπή συναγερμών για παρουσία καπνού μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους και για βλάβη του συστήματος που ελέγχει τα χειριστήρια ενίσχυσαν κάπως το σενάριο του τεχνικού επεισοδίου.
Η κυβέρνηση στέλνει υποβρύχιο για να αναζητήσει το αεροπλάνο της EgyptAir που συνετρίβη στη Μεσόγειο
Η Αίγυπτος ανέπτυξε σήμερα ένα υποβρύχιο για να αναζητήσει το αεροπλάνο της Egyptair που συνετρίβη σε περιοχή της Μεσογείου όπου τα νερά είναι πολύ βαθιά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φάταχ αλ-Σίσι, προειδοποιώντας ότι οι έρευνες για την καταστροφή θα πάρουν καιρό.
Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για τη συντριβή του Airbus 320 που σημειώθηκε την Πέμπτη με αποτέλεσμα τον θάνατο και των 66 επιβαινόντων, ο Σίσι δήλωσε επίσης ότι εξακολουθούν να εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια και προειδοποίησε να μην εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα.
"Ερευνητικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε χθες από το υπουργείο Πετρελαίου, έχουν ένα υποβρύχιο που μπορεί να φτάσει 3.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα", δήλωσε ο Σίσι απευθυνόμενος σε υπουργούς και βουλευτές που είχαν συγκεντρωθεί για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων στο λιμάνι Νταμιέτα (Δαμιέτη).
"Σήμερα κινήθηκε προς την κατεύθυνση της περιοχής της συντριβής του αεροπλάνου, επειδή εργαζόμαστε σκληρά για να ανακτήσουμε τα μαύρα κουτιά".
Τα ύδατα στην περιοχή της Μεσογείου που ερευνάται φθάνουν σε βάθος τα 3.000 μέτρα, με αποτέλεσμα στην επιφάνεια της θάλασσας το σήμα που εκπέμπουν τα μαύρα κουτιά για να εντοπιστούν να είναι στα όρια της εμβέλειάς του.
"Μέχρι τώρα είναι πιθανά όλα τα σενάρια. Παρακαλώ λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να μην μιλάμε και να λέμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σενάριο", δήλωσε ο αιγύπτιος πρόεδρος.
"Αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, αλλά κανένας δεν μπορεί να κρύψει αυτά τα πράγαμτα. Μόλις υπάρξουν αποτελέσματα, ο κόσμος να ενημερωθεί", πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε ακόμα:
- Σε ένα μήνα η έκθεση για τα αίτια της συντριβής του Airbus της EgyptAir