Ανακοινώνονται σήμερα 2.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών και 3.000 την άλλη εβδομάδα

Ανακοινώνονται σήμερα 2.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών και 3.000 την άλλη εβδομάδα

Τουλάχιστον 5.500 προσλήψεις δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας, η οποία και γνωστοποίησε ότι σήμερα θα ανακοινωθούν οι πρώτες 2.500 και την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν ακόμα 3.000 προσλήψεις. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 50.000 προσλήψεις και διορισμοί, συμπλήρωσε η υφυπουργός σε συζήτηση στη Βουλή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων η υφυπουργός παιδείας γνωστοποίσηε τα παραπάνω και πρόσθεσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία 7.500 εκπαιδευτικοί κάνουν χρήση νόμιμων αδειών, το τρέχον σχολικό έτος.

Σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων η Ζέττα Μακρή απάντησε ότι «γίνεται ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και το προσωπικό, θα χρησιμοποιηθεί εκεί που υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες».

Τα κενά στα σχολεία είναι περίπου 6.000 σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις για παράλληλη στήριξη είναι περίπου 4.000.