Ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών ως ένδειξη πένθους για την Αγία Σοφία

Ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών ως ένδειξη πένθους για την Αγία Σοφία

Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου τελείται στη Μητρόπολη Αθηνών χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο , καθώς η σημερινή ημέρα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί κηρύχτηκε μέρα «πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό». Πένθιμα χτύπησαν και οι καμπάνες σε όλη την Ελλάδα.

Στην Ακολουθία συγχοροστατούν οι επίσκοποι Ευρίπου Χρυσόστομος και Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ συμπροσεύχεται ο μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος.

Σε όλη την Ελλάδα σήμερα, αλλά και σε πολλές χώρες του πλανήτη, θα ακουστεί ο Ακάθιστος Ύμνος και το Τη Υπερμάχω Στρατηγώ, ενώ οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα για το θλιβερό γεγονός της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Στο μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο μεγάλος ναός της Αγίας Σοφίας γίνεται άθυρμα στα χέρια ανθρώπων που, κατ’ επάγγελμα και διαχρονικά, ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τροφοδοτούν τη σκοτεινότερη μορφή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας για να εμπεδώσουν, όπως αυτοί νομίζουν, την κυριαρχία τους».

Την Ακολουθία παρακολουθεί πλήθος κόσμου