Άγνοια δηλώνει η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Άγνοια δηλώνει η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το γεγονός, δηλώνει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας για τις αποκαλύψεις της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας όταν ήταν 22 χρονών.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΙΟ, αντί να εκφράσει την συμπαράστασή της στην αθλήτρια και να δεσμευθεί ότι θα διερευνήσει σε βάθος τις αποκαλύψεις, εντούτοις περιορίζεται να την παροτρύνει να γίνει πιο συγκεκριμένη, προσθέτοντας ότι «εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις Μπεκατώρου κατά την διάρκεια ειδικής ημερίδας με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», σύμφωνα με τις οποίες όταν εκείνη ήταν 22 χρονών, είχε βιαστεί από παράγοντα της Ομοσπονδίας, ο οποίος μάλιστα στη συνέχεια ουδέποτε δήλωσε μετάνοια, παρά με κάθε ευκαιρία αμφισβήτησε τις ικανότητες και τις επιδόσεις της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου. Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας:

«Με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου. Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».