Άγκυρα: Διαψεύδει ως «προϊόν φαντασίας» το ρεπορτάζ της Die Welt με επίθεση στην Ελλάδα

Άγκυρα: Διαψεύδει ως «προϊόν φαντασίας» το ρεπορτάζ της Die Welt με επίθεση στην Ελλάδα

Σε διάψευση του δημοσιεύματος της Die Welt, σύμφωνα με το οποίο ο Τ. Ερντογάν είχε ζητήσει να βυθιστεί ελληνικό πλοίο ή να καταρριφθεί μαχητικό, προχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, εξαπολύοντας παράλληλα νέα επίθεση προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο κ. Ακσόι αναφέρει ότι «η ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στη γερμανική εφημερίδα Die Welt για την Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τη χώρα μας συνιστούν απολύτως προϊόν φαντασίας».

Στο σημείο αυτό, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ έστρεψε ξανά τα βέλη του προς την Αθήνα, αναφέροντας ότι «το γεγονός πως ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης προχώρησε κατηγορίες εναντίον της χώρας μας βάσει αυτών των κατά φαντασίαν ειδήσεων είναι μια νέα εκδήλωση της προκλητικής πολιτικής αυτής της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα και ασύμβατη με το διεθνές έθιμο και νόμο».

Καταλήγοντας, δε, επισημαίνει: «Αντί να ασχολούνται με τέτοιες αβάσιμες ειδήσεις, οι ελληνικές Αρχές θα έπρεπε να τερματίσουν τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt, που επικαλούταν τουρκικές στρατιωτικές πηγές, ανέφερε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο, βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα, υποστήριζε πως ο Ταγίπ Ερντογάν διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν πολεμικό πλοίο, χωρίς όμως να υπάρξουν πολλές ανθρώπινες απώλειες, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν να το πράξουν.