Αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών: 34 ώρες και συνεχίζουν...

Αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών: 34 ώρες και συνεχίζουν...

Τις 34 ώρες έκλεισε αισίως, στις 7 το απόγευμα, η χρονοβόρα, απάνθρωπα κοπιαστική, και αχρείαστα γραφειοκρατική διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, με τη φημολογία να δίνει και να παίρνει, και μόνο στοιχήματα να μην παίζονται(;)

Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας αναμένεται πιθανότατα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Παράλληλα, καθώς διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών των τηλεοπτικών σταθμών συνεχίζεται, ένα drone έκανε την εμφάνισή του σε κοντινή απόσταση από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όπως μετέδωσε ο SKAI. 

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση, αλλά μετά από λίγα λεπτά το drone εξαφανίστηκε.

Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 10 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν θυροκολληθεί στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην οδό Αλεξάνδρου Πάντου. Πρόκειται για ασφαλιστικά μέτρα που κάνουν οι υποψήφιοι εναντίων των υπόλοιπων σχημάτων, αλλά και κατά της ίδιας της ΓΓΕ.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, που αποκάλεσε το «μαύρο» εντός 90 ημερών, σε όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια, «εφαρμογή της νομιμότητας». Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η ψηφιακή πλατφόρμα Digea υποχρεούται να σταματήσει την εκπομπή αυτων των καναλιών.

Έσπευσε επίσης να δηλώσει ότι δεν έχει προσδιοριστεί ποτέ θα ανοίξει η συζήτηση σχετικά με το αν και ποτέ θα δοθούν θεματικές και περιφερειακές άδειες.

Επιτείνοντας το αλαλούμ, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε την Τρίτη στην ΕΡΤ ότι προτεραιότητα είναι οι περιφερειακές άδειες.

Για σκανδαλώδη εύνοια της κυβέρνησης προς τον κ. Καλογρίτσα εργολάβο δημοσίων έργων, και έναν εκ των υποψηφίων νέων καναλαρχών, κάνει λόγο με ερώτησή του στην Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, αναφερόμενος στην εκπρόθεσμη κατάθεση της υποψηφιότητας.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει η "Καθημερινή", ενώ σύμφωνα με αναφορές ηλεκτρονικών ΜΜΕ η διαδικασία βαίνει προς την τελική της φάση με τη δημοπράτηση και της τελευταίας άδειας -ώστε οι τέσσερις «νικητές» να ανακοινωθούν το βράδυ της Τετάρτης- άλλες πηγές επιμένουν ότι οι ρυθμοί είναι σαφώς πιο αργοί και, συνεπώς, δεν θα πρέπει να αναμένεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων νωρίτερα από την Πέμπτη. 

Με πληροφορίες από skai.gr