Η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ σηματοδότησε μεγαλύτερη ζήτηση που αντισταθμίστηκε όμως από τις ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων.
Το Brent κινείται ανοδικά στο 2,03% στα 73,73 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό είναι στο +2,38% στα 69,31 δολάρια ανα βαρέλι.
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό υποχώρησαν κατά περίπου 2,5% στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς τα σήματα από τις κεντρικές τράπεζες λένε πως μπορεί να μην έχουν τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Το εξάμηνο spread του Brent - μια δομή τιμών στην οποία τα συμβόλαια με νωρίτερο φορτίο διαπραγματεύονται πάνω από τα συμβόλαια με μεταγενέστερο φορτίο - ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών.
Όμως το δίμηνο spread βρισκόταν στην αντίθετη θέση τιμών, που ονομάζεται contango.
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά περίπου 2,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με τις πηγές της αγοράς, που επικαλούνται στοιχεία από τον βιομηχανικό όμιλο American Petroleum Institute. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κατά 1,76 εκατομμύρια βαρέλια. Τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για τα αποθέματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας δήλωσε ότι δεν βλέπει έλλειψη βενζίνης στην εγχώρια αγορά, με τις εταιρείες να έχουν μειώσει τις εξαγωγές και να έχουν αυξήσει την παραγωγή μετά τη σταδιακή ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης.
Η παραγωγή καυσίμου ντίζελ στο τέλος Ιουνίου ήταν 2% υψηλότερη σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και τα αποθέματα βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό, πρόσθεσε το υπουργείο Ενέργειας.
Στην Κίνα, τα ετήσια κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων διεύρυναν τη διψήφια πτώση τους πρώτους πέντε μήνες, καθώς η εξασθένηση της ζήτησης συμπίεσε τα περιθώρια κέρδους, ενισχύοντας τις ελπίδες για περισσότερη πολιτική στήριξη ώστε να ενισχυθεί η παραπαίουσα οικονομική ανάκαμψη.
Το φυσικό αέριο σημειώνει απώλειες 2,08% στα 33,78 ευρώ μετά το χθεσινό ράλι όπου το πρωί της Τρίτης τα κέρδη έφταναν το 9%.