Με την συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα διασφάλισε όνομα erga omnes όμως από την πλευρά τους τα Σκόπια έλαβαν «erga omnes ταυτότητα», δήλωσε ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο BBC.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, η συμφωνία διασφαλίζει τον διαχωρισμό των «Μακεδόνων της Ελλάδας» από τους Μακεδόνες της πΓΔΜ, που έχουν ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν μελλοντικές κυβερνήσεις της πΓΔΜ σκοπεύουν στο μέλλον να επιδιώξει μια «Μεγάλη Μακεδονία» ανέφερε πως «Μεγάλη Μακεδονία» είχε ο Μέγας Αλέξανδρος, ενώ σήμερα η πΓΔΜ έχει δική της «Μακεδονία» και θέλει να χτίσει δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα. Πρόσθεσε επίσης πως εμείς «δεν έχουμε εδαφικές αξιώσεις, προστατεύουμε τα σύνορα και σεβόμαστε την κληρονομιά των Ελλήνων και των Μακεδόνων της Ελλάδας» και αστειευόμενος συνέχισε λέγοντας πως η μόνη αξίωση της πΓΔΜ είναι να «βρίσκεται στις όμορφες παραλίες της Ελλάδας, στα όμορφα νησιά για να στηρίξουν τον τουρισμό και να ενισχύσουν τους φιλικούς δεσμούς των δύο χωρών».
Ο Ζ. Ζάεφ δήλωσε βέβαιος πως η συμφωνία θα επικυρωθεί με πλειοψηφία τουλάχιστον 70% στο δημοψήφισμα που προγραμματίζεται για τέλη Σεπτεμβρίου ή τον Οκτώβριο, καθώς όπως ανέφερε σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, πάνω από 75% των πολιτών είναι υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και πάνω από το 75% θα πάει να ψηφίσει.
Σχετικά με την σκοπιανή αντιπολίτευση σχολίασε πως παρότι κατηγορεί την κυβέρνηση της πΓΔΜ για παράνομη υπογραφή της συμφωνίας με την Ελλάδα, θα υπάρξει και δημοψήφισμα, ενώ στη συνέχεια οι θεσμοί της χώρας θα ψηφίσουν και για τις συνταγματικές αλλαγές.
Ακόμη, κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θετική στάση και να δώσει μια ευκαιρία στην συμφωνία των Πρεσπών.
Σε ερώτηση σχετικά με άλλες δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν θέλουν τη συμφωνία, ο Ζ. Ζάεφ εξέφρασε την ανησυχία του για την μικρή κυβερνητική πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή, ωστόσο ανέφερε πως εκτιμά πως και οι δύο χώρες θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».
Όσον αφορά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην πΓΔΜ, ο κ. Ζάεφ είπε ειρωνικά πως είναι «copy paste» και πανομοιότυπες, προσθέτοντας ότι αυτό καταδεικνύει ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη.