Το ψήφισμα μέσω του οποίου οι Βρετανοί πολίτες ζητούν την ανάκληση του άρθρου 50 και την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια υπογραφές, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ.
Η Επιτροπή ψηφισμάτων του βρετανικού κοινοβουλίου που επιβλέπει τα αιτήματα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός με τον οποίο συγκεντρώνονται οι υπογραφές είναι ο ταχύτερος στην ιστορία και γι' αυτό τον λόγο προχώρησε σε αλλαγές, έτσι ώστε να διασφαλίσει την ομαλή συμμετοχή. Σύμφωνα με την Επιτροπή, καταγράφονται πάνω από 2.000 υπογραφές το λεπτό.
Από την Τετάρτη το βράδυ, όταν η Μέι κατάφερε με το διάγγελμά της ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδίωκε, κινητοποιώντας τους οπαδούς της παραμονής στην Ε.Ε, η ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου που φιλοξενεί τα αιτήματα των πολιτών έχει «πέσει» αρκετές φορές.
Αυτό που έχει ήδη καταφέρει το ψήφισμα είναι να βάλει στο επίκεντρο της επικαιρότητας ένα θέμα ταμπού για τους Βρετανούς: την ακύρωση του δημοψηφίσματος του 2016. Είναι τέτοια η έκταση που έχει λάβει το ζήτημα που οι οπαδοί του Brexit υποστηρίζουν ότι ο μεγάλος αριθμός υπογραφών οφείλεται σε ρομπότ, ενώ οι οπαδοί του Bremain πιστεύουν ότι η ίδια η κυβέρνηση «ρίχνει» την ιστοσελίδα για να μην γιγαντωθεί το κίνημα.
Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση επανειλημμένα ισχυρίζεται ότι η έξοδος από την Ε.Ε. είναι η επιθυμία του λαού. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον ισχυρισμό αποδεικνύοντας τώρα τη στήριξη των πολιτών στην παραμονή στην Ε.Ε.». Σημειώνεται ότι για να συζητηθεί ένα αίτημα στο βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να ξεπεράσει τις 100.000 υπογραφές, ενώ χρειάζονται μόλις 10.000 υπογραφές για να υπάρξει επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη, οι περιοχές με το μεγαλύτερο πλήθος υπογραφών είναι το Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Μπρίστολ, η Οξφόρδη, το Κέμπριτζ, το Μάντσεστερ και το Μπράιτον.
Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί ετοιμάζουν συλλαλητήριο κατά του Brexit αύριο Σάββατο (23/3) στο Λονδίνο και αναμένεται πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες να κατακλύσουν τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, ζητώντας να τεθεί ξανά στην κρίση του κόσμου η έξοδος ή η παραμονή της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε. Δημοσκόπηση του Independent δείχνει ότι η πλειοψηφία των Βρετανών τάσσεται υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.