Η Τερέζα Μέι υπερασπίστηκε εκ νέου την συμφωνία με την Ε.Ε. κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα, όπως έκανε και νωρίτερα στη Βουλή, ενώ για τις σημερινές αποχωρήσεις υπουργών της τόνισε ότι λυπάται, αλλά έκαναν αυτό που νόμιζαν ότι είναι καλύτερο. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε δεύτερο δημοψήφισμα και ισχυρίστηκε ότι θα πάει τη συμφωνία που υπάρχει ως το τέλος και εμφανίστηκε σίγουρη ότι θα τα καταφέρει.
"My approach has always to put the national interest first" - Theresa May says she is sorry that some cabinet members ''chose to leave'' the government.
— Sky News (@SkyNews) 15 Νοεμβρίου 2018
Get the latest political reaction here: https://t.co/G7i5J3EWj8 pic.twitter.com/Joq09rSbPB
Η ίδια υποστήριξε ότι η τωρινή συμφωνία είναι η μοναδική που δίνει στην χώρα και στους πολίτες το αποτέλεσμα που ψήφισαν το 2016, ένα καθαρό Brexit. «Στις 29 Μαρτίου 2019, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ε.Ε.», υποστήριξε με κατηγορηματικό τρόπο -έστω κι αν τα δεδομένα δείχνουν πως δεν διαθέτει την αναγκαία πλειοψηφία στη Βουλή για να το πετύχει.
«Το πιστεύω, με κάθε ίνα της ύπαρξής μου, ότι ο δρόμος που ακολούθησα είναι ο καλύτερος για τη χώρα μου» δήλωσε η Τερέζα Μέι, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια ενεργεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και θα συνεχίσει να το κάνει, στον απόηχο της παραίτησης 4 μελών της κυβέρνησής της σήμερα.
Ερωτηθείσα τι θα κάνει στο ενδεχόμενο της υποβολής πρότασης μομφής στο πρόσωπο της, η πρωθυπουργός είπε: «Η ηγεσία σημαίνει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, όχι τις εύκολες. Ως πρωθυπουργός, η δουλειά μου είναι να επαναφέρω μια συμφωνία που αποδίδει την ψήφο του βρετανικού και προστατεύει επίσης τις θέσεις εργασίας, την ασφάλεια και την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι Βουλευτές πρέπει να κάνουν την δική τους δουλειά τώρα».
Στην συνέχεια υπογράμμισε ότι «κανείς δεν έχει παρουσιάσει καμία εναλλακτική πρόταση για το Brexit. Καταλαβαίνω ότι μερικοί άνθρωποι αισθάνονται άβολα για το backstop (σύνορο Ιρλανδίας), μοιράζομαι κάποιες από τις ανησυχίες τους. Η εναλλακτική λύση της απόρριψης αυτού θα κατέρρεε τις διαπραγματεύσεις και θα άφηνε τις ελπίδες για μια συμφωνία».
«Εάν δεν προχωρήσουμε με αυτή τη συμφωνία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες αυτού. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι βαθιάς και σοβαρής αβεβαιότητας, τη στιγμή που οι Βρετανοί πολίτες απλά θέλουν να το προχωρήσουμε».
Διαβάστε ακόμη:
- To 55% των Βρετανών επιθυμεί δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit