Οι κακές επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις, το φιάσκο της προεκλογικής συγκέντρωσης στην Τάλσα της Οκλαχόμα και η γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση όχι μόνο τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος έχει το γενικό πρόσταγμα στην καμπάνια επανεκλογής.
Με αφορμή τα παραπάνω, ο Κούσνερ ο οποίος μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε τον πεθερό του ότι "δεν θα είχε κανένα πρόβλημα" με τον αντίπαλο του Τζο Μπάιντεν, προχωρά τώρα σε ανακατατάξεις στο προεκλογικό επιτελείο με σκοπό να αλλάξει την κατάσταση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico, ο Κούσνερ που έχει "λευκή επιταγή" από τον Τραμπ, αντικατέστησε τον Μάικλ Γκλάσνερ έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου. Ο τελευταίος χρεώνεται από τον κύκλο του Κούσνερ το "φιάσκο" της Τάλσα, καθότι υπεύθυνος για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα από επικαλούμενη καλά ενημερωμένες πηγές, "ελάχιστοι στον Λευκό Οίκο, πλην του γαμπρού κατηγόρησαν τον Γκλάσνερ για την αποτυχία της Τάλσα".
Ένα ηχηρό μήνυμα προς τον Κούσνερ ήταν και η "επανεμφάνιση" του αμφιλεγόμενου πρώην συμβούλου του προέδρου, Στιβ Μπάνον. Ο άνθρωπος ο οποίος θεωρείται ο ιθύνων νους της νίκης του Τραμπ το 2016 και τον οποίο μισεί "θανάσιμα" ο Κούσνερ είπε ότι η καμπάνια "έχει σημαντικό πρόβλημα".
Μιλώντας στο John Fredericks Radio Show μετά την Τάλσα, ο ακροδεξιός σύμβουλος είπε "Είναι απλό δεν είσαι υποψήφιος πια, είσαι πρόεδρος και πρέπει να φέρεσαι αναλόγως. Έτσι θα εκλεγείς ξανά". Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ερμήνευσαν την δήλωση του Μπάνον ως μια "ευθεία βολή" στον Κούσνερ και τις τακτικές που ακολουθεί.
Ο Μπάνον και οι δηλώσεις μεγάλων δωρητών των Ρεπουμπλικάνων (και του Τραμπ προσωπικά), όπως ο Νταν Εμπερχαρτ προκαλούν πολύ μεγαλύτερη αναστάτωση στον Κούσνερ από το γεγονός ότι πρώην στελέχη του Τζορτζ Μπους του Νεότερου θα στηρίξουν τον Μπάιντεν. Ο Εμπερχαρτ επικεφαλής πετρελαϊκής στο Τέξας δήλωσε "Στο τέλος της μέρας οι δωρητές κοιτούν τις δημοσκοπήσεις για να δουν που βάζουν τα λεφτά τους", αναφερόμενος στις κακές επιδόσεις του προέδρου στις μετρήσεις.
Ο Τραμπ από την πλευρά του συνεχίζει πάντως να ποντάρει στην "σιωπηλή πλειοψηφία". Στα χνάρια του επίσης Ρεπουμπλικανού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του 60' χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την παραπάνω φράση, το επιτελείο του Τραμπ με πρώτο τον Κούσνερ πιστεύει πως στο τέλος η αμερικανική κοινή γνώμη θα επιβραβεύσει την πολεμική του στάση έναντι της εξέγερσης.