Σημαντικές αλλά μικρότερες από αυτές των Ρώσων είναι οι στρατιωτικές απώλειες των Ουκρανών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διευθυντή του Γενικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ερβέ Μπλεζάν τις οποίες έθεσε υπόψη των βουλευτών της γαλλικής Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας.
Σύμφωνα με τα πρακτικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Μπλεζάν ανέφερε, ότι η Μόσχα, από την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στις 24 Φεβρουαρίου ως τον Δεκέμβριο, έχει χάσει «60% του συνολικού αποθέματός της σε άρματα μάχης και 70% του αποθέματος πυραύλων της κατάλληλων για επίγειους στόχους», ενώ «το 40% των οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και το 20% του πυροβολικού της» είναι πλέον εκτός λειτουργίας.
Κατά την εφημερίδα Figaro ανέφερε, επίσης, ότι υπολογίζεται πως «τουλάχιστον 60.000 Ρώσοι μαχητές σκοτώθηκαν, με τρεις φορές περισσότερους τραυματίες, που σημαίνει, ότι περίπου 250.000 Ρώσοι μαχητές θα είναι σήμερα εκτός υπηρεσίας», ενώ ως προς τις απώλειες της Ουκρανίας, σημείωσε, ότι «παραδόξως» είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν και «είναι λιγότερο σημαντικές από αυτές των Ρώσων, αλλά και πάλι σημαντικές».
Κατά τον ίδιον, «ο βραχυπρόθεσμος στόχος για τους Ουκρανούς είναι να συγκροτήσουν τρία νέα σώματα στρατού μέχρι τον Μάρτιο του 2023, για έναν εκτιμώμενο όγκο 75.000 ανδρών», προκειμένου να μπορέσουν «να αναλάβουν την πρωτοβουλία στις επιχειρήσεις την επόμενη άνοιξη, στόχο που χαρακτήρισε «πολύ φιλόδοξο», συγκρίνοντας τον «με τον όγκο της χερσαίας επιχειρησιακής δύναμης του γαλλικού στρατού».
Ως προς τη μερική κινητοποίηση από τη Μόσχα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, 300.000 εφέδρων, αφού επεσήμανε την αναγνώριση από το Κρεμλίνο των «πολλών δυσλειτουργιών», εξέφρασε την εκτίμηση, ότι οι εν λόγω έφεδροι «θα χρησιμοποιηθούν για να πολλαπλασιάσουν τις γραμμές άμυνας στα παράνομα κατεχόμενα εδάφη».
Τονίζοντας τον αντίκτυπο των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία, που επηρεάστηκε από την «έλλειψη πρώτων υλών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων για την απόκτηση νέου εξοπλισμού», ανέφερε, ότι «γι' αυτό οι Ρώσοι στρατιώτες παίρνουν τηλεοράσεις, πλυντήρια κ.λπ. όταν συνταξιοδοτηθούν, καθώς ο στόχος δεν είναι τόσο να διακοσμήσουν τα σπίτια τους, αλλά να προμηθεύσουν τη ρωσική βιομηχανία με υλικά», το οποίο όμως, όπως σημείωσε, «δεν θα είναι αρκετό για να αποκαταστήσει τη δύναμή της».
Προέβλεψε, τέλος, ότι μια ρωσική «εαρινή επίθεση» θα «στόχευε στη συνέχιση της προόδου που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο» στο Χάρκοβο και τη Χερσώνα. Κατά την εκτίμησή του, «εάν δεν υπάρξει έκπληξη στις διαπραγματεύσεις, μια αιματηρή επίθεση θα έρθει την άνοιξη».