- Όλο και περισσότεροι πείθονται πλέον ότι κατά το επόμενο διάστημα είναι πιθανόν να έχουμε ένα χρηματιστηριακό ράλι. Όταν βγαίνει ο Dijsselbloem να δηλώσει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ πιο εποικοδομητική από τις προηγούμενες και υπάρχει αισιοδοξία, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κάποιες συμφωνίες οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν κατά τις επόμενες ημέρες.
-Το δείχνει και η χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α., όπου πρωτοστάτησαν με τις εντολές που έδωσαν κυρίως για τράπεζες, η Goldman Sachs, η J P Morgan και η Citigroup.
-Το βλέπουν και «τα παιδιά από το Λονδίνο» που λένε ότι είναι φανερό πως κάτι αλλάζει για την Ελλάδα, κυρίως λόγω των κινήσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην αγορά ομολόγων. Παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, αλλά προς το παρόν παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς η κατάσταση είναι εύθραυστη και μπορεί ένας απρόσμενος παράγοντας, όπως π.χ. το δημοψήφισμα στην Ιταλία, να κοκκινίσει τις οθόνες.
- Ασφυκτικά πάντως είναι τα περιθώρια για τη δεύτερη αξιολόγηση και οι διαπραγματεύσεις δεν φαίνεται ότι μπορεί να διαρκέσουν πολλές ημέρες. Στις 22 Νοεμβρίου τα κλιμάκια στο Χίλτον τα μαζεύουν και φεύγουν, γιατί στις 24 Νοεμβρίου είναι η ημέρα των ευχαριστιών και θέλουν να είναι στα σπίτια τους.
- Στο περιθώριο της συνάντησης που είχε χθες ο Πρόεδρος του ΤΧΣ Γ. Μιχελής με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, έθεσε το ζήτημα της Εθνικής τράπεζας αναφέροντας ότι έχει πληγεί η εμπιστοσύνη του μετόχου προς τη διοίκηση.
- Τα πολλά λόγια, οι απειλές, οι προειδοποιήσεις και όλα τα υπόλοιπα παραπλανούν σε σχέση με την πραγματικότητα. Το Ταμείο καλλιέργησε την εντύπωση ότι θα αντιδράσει, ότι θα προχωρήσει σε συγκεκριμένα αντίμετρα, αλλά ο χρόνος που περνά μετρά υπέρ του κ. Φραγκιαδάκη, ο οποίος δείχνει να έχει κερδίσει την αντιπαράθεση, καθώς το ΤΧΣ, προς το παρόν τουλάχιστον, περιορίζεται στα λόγια.
- Επ'' ευκαιρία να αναφέρουμε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να επιλυθεί και η διοικητική εκκρεμότητα στην Τράπεζα Πειραιώς.