-Πιέσεις συνεχείς και συστηματικές δέχονται το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες από τον SSM προκειμένου να αξιολογήσουν τα δάνεια για τα οποία έδωσαν παρατάσεις στις πληρωμές των δόσεων. Η εποπτεία πιέζει τις τράπεζες ώστε με βάση την εικόνα και την πληροφόρηση που έχουν για τον κάθε πελάτη τους, να διακρίνουν το μέγεθος του πιστωτικού κινδύνου που αντιμετωπίζουν λόγω της ύφεσης του κορονοϊού.
-Ο SSM χωρίς να παραβιάζει την πολιτική της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης, πιέζει τις τράπεζες να είναι σε ετοιμότητα για τη διαχείριση της κατάστασης. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι ενώ στην Ελλάδα η επικρατούσα άποψη είναι ότι η νέα γενιά των κόκκινων δανείων θα φανεί τέλη 2020- πρώτο τρίμηνο 2021, στον SSM περιμένουν το πρόβλημα νωρίτερα.
-Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρία, στη συνέντευξη που έδωσε στις 13 Μαΐου, δήλωσε «υποθέτουμε ότι η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για παράδειγμα θα αρχίσει να γίνεται ορατή μόνο στο τέλος του β΄ ή του γ΄ τριμήνου του τρέχοντος έτους – δηλαδή σε περίπου έναν έως τέσσερις μήνες. Το συνολικό μέγεθος της υποβάθμισης της ποιότητας των στοιχείων του ενεργητικού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το βάθος και τη διάρκεια της ύφεσης, και προς το παρόν υπάρχει ακόμη ευρύ φάσμα πιθανών σεναρίων που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν».
-Πολυεθνικές… συνθήκες εργασίας στην εποχή του κορονοϊού. Ο λόγος για την γαλλική Ιmerys που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ορυκτών πρώτων υλών και στη χώρα μας έχει εξαγοράσει την S&B. H Imerys Greece μεταξύ άλλων έχει τα ορυχεία βωξίτη στη Φωκίδα, όπου και διαδραματίστηκαν τα όσα αναφέρει σήμερα η στήλη.
-Σύμφωνα λοιπόν και με δημοσιεύματα της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής του τοπικού τύπου, ο ιατρός εργασίας των ορυχείων της Imerys επικοινώνησε με τους τοπικούς γιατρούς και ζήτησε όταν τους επισκέπτονται εργαζόμενοι που είχαν μικροατυχήματα, να μην γράφουν στις συνταγές οδηγίες που υποχρεώνουν την Imerys Greece να τους απασχολεί σε δουλειές γραφείου! Το τερμάτισαν ή είναι ιδέα της στήλης;
-Άλλοι πάνε στο Μαξίμου να «αδειάσουν» τον κεντρικό τραπεζίτη κι άλλοι (όχι τραπεζίτες) για να απειλήσουν ότι θα βάλουν λουκέτο. Νέο στρατηγική management ή κρίση πανικού;