Black Box: Tα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Άλμα Eurobank, αγκάθια ΛΑΡΚΟ, νέο deal εξαγοράς, χρυσή βίζα και το φάουλ στη Wall Street

Καταγγελία από ανταγωνιστή για την κρατική στήριξη στα ΕΛΤΑ δέχθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με αυτό τον τρόπο κίνησε τις διαδικασίες, όπως συμβαίνει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Στον φάκελο που δέχθηκαν στις Βρυξέλλες αναφέρεται η καταβολή από το ελληνικό δημόσιο 149 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ τον Δεκέμβριο του 2020 για την περίοδο έως το 2018. Εν ολίγοις, επί ΣΥΡΙΖΑ έδιναν έναντι και όχι αυτά που προβλέπονται στη σύμβαση με το Δημόσιο. Πρόκειται για προβλεπόμενη από το κράτος αποζημίωση, η οποία δίνεται για τις καθολικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ. Δηλαδή τη διανομή λογαριασμών, επιταγών και γενικότερα εργασιών που έχουν να κάνουν με κρατικούς φορείς και το δημόσιο.

Το δεύτερο θέμα που αναφέρεται είναι η εισφορά κεφαλαίου από την Ελλάδα 100 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΤΑ. Πρόκειται για ΑΜΚ σε μία εταιρεία που είναι κερδοφόρα. Περνώντας στην ουσία τώρα, τα ΕΛΤΑ επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζημιές 7 εκατ. ευρώ τον μήνα!  Η διοίκηση με το που ανέλαβε κατάφερε έως τα τέλη του 2019 να παρουσιάσει λογιστικά κέρδη και από το 2020 και ύστερα να αυξάνει την κερδοφορία της. Με την προηγούμενη κυβέρνηση τα ΕΛΤΑ δεν ήταν ανταγωνιστικά, είχαν υπέρογκα έξοδα διοίκησης και κίνησης, ενώ δεν είχε γίνει βήμα μπροστά για τον εκσυγχρονισμό τους. Αυτή είναι η αλήθεια.

Στην ουσία τα ΕΛΤΑ αναπτύσσονται και πλέον γίνονται ανταγωνιστικά. Με σύγχρονα συστήματα ψηφιοποίησης και μετασχηματισμό σε όλους τους τομείς μετεξελίσσονται σε ένα σύγχρονο παίχτη. Και αυτό ίσως ενοχλεί ορισμένους.

Από τη συνεργασία με την Amazon για τη διανομή των πακέτων της στην Ελλάδα, έως τα ρομποτικά συστήματα στο Κρυονέρι και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τα ΕΛΤΑ εκπέμπουν ένα μήνυμα: Αυτό της μετάβασης στη νέα εποχή. Τα αποτελέσματα παραμένουν ελπιδοφόρα αντιστρέφοντας την τάση ζημιογόνων αποτελεσμάτων της περασμένης περιόδου και δημιουργούν τις βάσεις για επίτευξη κερδοφορίας διαρκείας.

Κλείνοντας με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όλα δείχνουν πως, εκτός απροόπτου, δεν αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις, καθώς όλα είναι νόμιμα και προκύπτουν από τις δεσμεύσεις του δημοσίου έναντι της εταιρείας.

---

Η Eurobank ανακοίνωσε πολύ καλά αποτελέσματα και αναμένεται να ικανοποιήσουν την επενδυτική κοινότητα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,11 ευρώ το 2021 και ο στρατηγικός σχεδιασμός της διοίκησης Καραβία προβλέπει μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή 13% για την περίοδο 2021-24. Επίσης θα ξεκινήσει τη διανομή μερισμάτων από τη φετινή χρήση και αναμένεται να επιστρέψει στους μετόχους περίπου το 20% των κερδών. Για το 2022 η εκτίμηση είναι πως τα κέρδη ανά μετοχή θα ανέλθουν στα 0,14 ευρώ (προσαρμοσμένα). Ο διευθύνων σύμβουλος, Φωκίων Καραβίας σημείωσε πως «το 2021 ήταν μια χρονιά-ορόσημο για τη Eurobank. Ολοκληρώνοντας με επιτυχία το σχέδιο εξυγίανσης του ισολογισμού, γίναμε η πρώτη συστημική τράπεζα με μονοψήφιο δείκτη NPEs στο 6,8%, κάτι που αποτελεί σημείο καμπής για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από 10 και πλέον χρόνια οικονομικής κρίσης».

Επίσης η τράπεζα προχώρησε σε νέες εκταμιεύσεις δανείων 7,8 δισ. ευρώ το 2021 χρηματοδοτώντας την ελληνική οικονομία, ενώ πέτυχε απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 8,2% και αύξησε το δείκτη της συνολικής κεφαλαιακής της επάρκειας στο 16,8%.

---

Μπορεί η τιμή του νικελίου να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ τις τελευταίες μέρες αγγίζοντας στις 8 Μαρτίου τις 101.365$/tn ενεργοποιώντας, ως αποτέλεσμα, την διακοπή της διαπραγμάτευσης του νικελίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, ωστόσο οι προοπτικές του όπως και του κοβαλτίου φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά εχέγγυα για την επιτυχία του εγχειρήματος της ΛΑΡΚΟ.

Τα αγκάθια παραμένουν, το κόστος της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, το οποίο υπολογίζεται σε αρκετά εκατοντάδες εκατ. ευρώ, αλλά και το κόστος για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, ώστε να τεθεί σε λειτουργία χωρίς να υπάρχει εγγύηση για το χρόνο ανάκτησης από την πλευρά του επενδυτή των επενδεδυμένων κεφαλαίων.

Υπό αυτήν την έννοια είναι αβέβαιο αν τελικά θα υπάρξει έστω και ένας ενδιαφερόμενος να υποβάλλει οικονομική προσφορά. Υπενθυμίζεται ότι εκδήλωση ενδιαφέροντος υπήρξε αρχικά από έξι κοινοπραξίες, έμειναν οι τρεις και πλέον μόνο μία έχει μείνει στην κούρσα.  Για να υπάρξει δεσμευτική προσφορά πρέπει το επενδυτικό σχήμα να έχει επαρκείς διαβεβαιώσεις ότι θα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη το σχέδιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, χωρίς να εκτίθεται ο επενδυτής σε κίνδυνο προσφυγών και δικαστικών εμπλοκών .

---

Κινητικότητα εμφανίζει η εγχώρια αγορά του εμφιαλωμένου νερού που μαζί με τις εξαγωγές των ισχυρών εκπροσώπων της ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ ετησίως. Το τελευταίο deal ήταν η εξαγορά του 42,34% της εταιρίας Δίρφυς από τη Λουξ, αλλά ο κλάδος βιώνει στο σύνολο σειρά επενδυτικών κινήσεων με την αγορά να είναι σε ετοιμότητα για νέα deals και εξαγορές. Θεόνη, Χήτος, Βίκος, Σουρωτή, αλλά και NU Aqua φαίνεται ότι θα είναι στο επίκεντρο των κινήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και μικρότεροι παίκτες όπως Νερά Κρήτης Ζaros, και Σαμαριά, και άλλοι δεν έχουν λόγο στις αλλαγές που βιώνει ο κλάδος.

Nέα δεδομένα εξάλλου στην αγορά έχει επιφέρει και η εξαγορά από την N.U. Aqua του εργοστασίου εμφιάλωσης της Pepsico Hellas στο Λουτράκι με την προοπτική αναβίωσής του μετά από χρόνια αδράνειας. Στο πλαίσιο αυτό θα επενδυθούν 55 εκατ. για την παραγωγή και προώθηση ενός νέου φυσικού μεταλλικού νερού. Στις 15 Μαρτίου, η εταιρεία θα βάλει μπροστά τις μηχανές του εργοστασίου, ενώ η NU AQUA έχει προχωρήσει και το project ΑΒΑΤΟΝ,  που αφορά νερό για εξαγωγές από το Άγιο Όρος και δη από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Με όλους του παίχτες να ρίχνουν κεφάλαια για επενδύσεις και να κλείνουν συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες, οι ανακοινώσεις, όπως μαθαίνουμε για τα επόμενα deal δεν είναι μακριά, άλλωστε ο κλάδος εμφιαλωμένου νερού, συνδυαστικά με τον τομέα των αναψυκτικών, παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και το κυριότερο, υψηλή κερδοφορία.

---

Μία σχετική ανησυχία στους παράγοντες της αγοράς ακινήτων έχουν προκαλέσει οι εισηγήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για επιβολή αυστηρότερων προϋποθέσεων στα προγράμματα χορήγησης άδειας διαμονής έναντι επενδύσεων συγκεκριμένης αξίας. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα «τρέχει» από το 2014 το πρόγραμμα της «Χρυσής Βίζας» που προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών έναντι επένδυσης τουλάχιστον 250 χιλ. ευρώ σε ακίνητα. Μέσω αυτού έχουν εισρεύσει στο Δημόσιο έσοδα της τάξεως των 2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητάει να επιβληθεί επ’ αόριστον ειδική εισφορά υπέρ του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, η οποία θα αντιστοιχεί σε σημαντικό ποσοστό επί των επενδύσεων που πραγματοποιούνται στα κράτη μέλη. Εάν η Ελλάδα ενσωματώσει στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο τη συγκεκριμένη πρόβλεψη, είναι αμφίβολο πόσο ελκυστικό θα εξακολουθήσει να θεωρείται το πρόγραμμα που είχε τροφοδοτήσει με σημαντικά deals το ελληνικό real estate. Για την ιστορία να πούμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να καταργηθούν και τα προγράμματα χορήγησης διαβατηρίου που εφαρμόζουν η Βουλγαρία, η Μάλτα και η Κύπρος. Αυτό δεν αγγίζει την Ελλάδα αν και στο παρελθόν υπήρχαν σκέψεις στην κυβέρνηση για χορήγηση διαβατηρίου με αντάλλαγμα την υλοποίηση συγκεκριμένης αξίας επενδύσεων.

---

Σε μικρό ακόμη βαθμό επηρεάζεται η ελληνική κτηματαγορά από τον αποκλεισμό των Ρώσων από τη Χρυσή Βίζα. Εξάλλου, πολλοί ολιγάρχες έχουν εξασφαλίσει, ήδη, Χρυσή Βίζα, κάνοντας χρήση αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων ευρωπαϊκών χωρών. A propos, o Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού, προχωρά σε δωρεές στον Ερυθρό Σταυρό για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των θυμάτων του πολέμου. Παίρνει έτσι τις αποστάσεις του από τον Πούτιν.

---

Θέμα μερικών εβδομάδων είναι τα εγκαίνια του ξενοδοχείου «On residence» που βρίσκεται στην λεωφόρο Νίκης 5 στην Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την μετεξέλιξη του διατηρητέου κτιρίου Όλυμπος Νάουσα, που χτίστηκε το 1926 από τον Ζακ Μοσέ για λογαριασμό του βιομήχανου Ιορδάνη Γεωργιάδη, σε οικόπεδο 620 τ.μ. Το 2017 οι εταιρείες Grivalia Hospitality και Μακεδονικά Ξενοδοχεία πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για την πώληση του ακινήτου, προσφέροντας 5,46 εκατ. ευρώ. Αφού «έτρεξαν» το αρκετά δύσκολο σκέλος των αδειοδοτήσεων Grivalia Hospitality με τον όμιλο TOR Hotel Group (η Μακεδονικά Ξενοδοχεία είναι μέλος του), είναι έτοιμες να κόψουν κορδέλα στο ξενοδοχείο για το οποίο, ήδη, το σύστημα κρατήσεων είναι ανοιχτό. Το On residence είναι επιφάνειας 3.000 τ.μ., καθώς στα 1.000 τ.μ. που προϋπήρχαν προστέθηκαν 2.000 τ.μ., ενώ η συνολική επένδυση είναι 20 εκατ. ευρώ ποσό που περιλαμβάνει το σύνολο των εργασιών ανακαίνισης, όπως και το κόστος κτήσης. Μαζί με το ξενοδοχείο θα ανοίξει και το θρυλικό εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα που λειτουργούσε απρόσκοπτα για 60 χρόνια μέχρι και το 1994 οπότε κατέβασε ρολά. Πάντως, το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου, όπως θα έλεγαν οι Αγγλοσάξονες είναι τι μέλλει γενέσθαι φέτος με τον τουρισμό. Οι παράγοντες του εν λόγω κλάδου δεν ανησυχούν τόσο, καθώς η ζήτηση είναι ισχυρότατη. Και παρά την εκτόξευση των τιμών, δύσκολα για τρίτο καλοκαίρι ο Ευρωπαίος ή ο Αμερικάνος δεν θα ήθελε να αποδράσει σε κάποιον ελληνικό προορισμό.

---

Δεν προκαλεί εντύπωση πως όταν υποχωρεί βίαια το χρηματιστήριο, δεν υπάρχουν μετοχές που να διασώζονται, ή αυτές είναι ελάχιστες. Έτσι και η πρόσφατη «βουτιά», η οποία έχει στοιχίσει πάνω από 10 δισ. ευρώ στην αποτίμηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, τράβηξε όλες τις αποτιμήσεις των εισηγμένων χαμηλότερα, μεταξύ αυτών και της ΕΥΑΘ. Και φαίνεται πως οι επενδυτές έχουν αγνοήσει πλήρως το υψηλό ταμείο που ανακοίνωσε για το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2021 αλλά και την κερδοφορία. Λίγο πάνω από 150 εκατ. ευρώ η αποτίμηση με το καθαρό ταμείο (ταμείο μείον δάνεια) να είναι στα 88,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή πάνω από τη μισή αποτίμηση την έχει στο ταμείο της η εισηγμένη! Από την άλλη στο εννεάμηνο είχε κέρδη προ φόρων 14 εκατ. ευρώ. Δηλαδή έχουμε ελκυστικό p/e και λογικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2021 θα έχουμε και ελκυστικό μέρισμα αν επαναλάβει τα 0,273 ευρώ που έδωσε για στη χρήση 2020 που αντιστοιχούν σε μερισματική απόδοση άνω του 6%.

 ---

Στις 22 Μαρτίου ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης η Fourlis και παραδοσιακά είναι μεταξύ των πρώτων εταιρειών που δημοσιεύουν και ενημερώνουν εγκαίρως τους επενδυτές. Ήδη η διοίκηση έχει μιλήσει για εξαιρετικό Δεκέμβριο και πως έπιασε το στόχο που είχε θέσει και μάλλον με το παραπάνω. Η εκτίμηση που είχε δώσει ήταν για κέρδη προ φόρων και τόκων υψηλότερα κατά 20 εκατ. ευρώ από αυτά του 2020, που σημαίνει αν κάνουμε την πράξη στα 30 εκατ. ευρώ περίπου. Λογικά θα είναι υψηλότερο το νούμερο, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τι θα πει  για τις επιπτώσεις του πολέμου και τα σχέδια του ομίλου στον κλάδο των ακινήτων και τα νέα πεδία δραστηριότητας.

 ----

Ανησυχίες για στασιμοπληθωρισμό «λούζουν» την Ευρώπη, εκτιμούν οι αναλυτές της Credit Suisse, προβλέποντας ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία πιθανότατα θα οδηγήσει σε χαμηλότερη ανάπτυξη και υψηλό πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ τα επόμενα τρίμηνα. Η ελβετική τράπεζα είχε μειώσει τις προβλέψεις της για τη φετινή ανάπτυξη κατά 0,5% στο 3,3%, μετά την εισβολή της Ρωσίας και είχε αυξήσει την εκτίμηση για τον πληθωρισμό κατά 0,4% στο 4,4%.

Οι αναθεωρήσεις αυτές μπορεί να ήταν αισιόδοξες  μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, την απότομη άνοδο των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και τον κίνδυνο διακοπής του εφοδιασμού, είτε λόγω κυρώσεων της ΕΕ και αντίδρασης της Ρωσίας, είτε λόγω τυχαίας η εσκεμμένης ζημιάς σε υποδομές που μεταφέρουν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη. 

 H Credit Suisse προχωρά σε περαιτέρω μείωση των εκτιμήσεων της για την ανάπτυξη στο 2,8% φέτος, κατά μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερη της πρόβλεψης πριν την εισβολή, και αναθεωρεί υψηλότερα την εκτίμηση της για τον πληθωρισμό στο 6% το 2022. Θεωρεί πως η ευρωζώνη είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το σοκ αυτό χωρίς να εισέλθει σε ύφεση, ωστόσο ο κίνδυνος ύφεσης έχει αυξηθεί. Εκτιμά ότι οι κυβερνήσεις θα παρέμβουν, όπως και στην πανδημία, για να προστατεύσουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών, την απασχόληση και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

---

Υπάρχει μία λαϊκή ρήση που αναφέρεται στις μεγάλες κουβέντες και στις μεγάλες μπουκιές. Ο Jason Robins, διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας στοιχηματισμού Draftkings (DKNG NASDAQ) μάλλον δεν την έχει ακούσει. Την Τρίτη το απόγευμα, μέσω του  Twitter, απευθύνθηκε σε όσους πούλησαν μετοχές της εταιρείας του στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση που είχε ολοκληρωθεί πριν μερικές ώρες, και τους είπε πως πρέπει να γνωρίζουν πως αυτός και η ομάδα του έχουν αναλάβει μία ειδική αποστολή: να αναγκάσουν όσους πούλησαν να μετανιώσουν γι’ αυτήν την απόφασή τους όσο δεν μετάνιωσαν για οποιαδήποτε άλλη στην ζωή τους. Εντυπωσιακή ομολογουμένως δήλωση, και πολύ ασυνήθιστη. Σύμφωνα με το Barron’s, ο Robins είναι απογοητευμένος, και θυμωμένος, γιατί η μετοχή της εταιρείας δεν μπορεί να συνέλθει από την μεγάλη της πτώση, παρά τις πολύ αισιόδοξες προβλέψεις του για την μακροπρόθεσμή της ανάπτυξη. Η μετοχή βρίσκεται κοντά στα 18 δολάρια, ενώ μέσα στο 2021 ήταν για πολλούς μήνες πάνω από τα 60, και είχε φθάσει μέχρι τα 75.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ακριβώς διαμαρτύρεται ο Robins, αφού η χρηματιστηριακή αγορά έχει αλλάξει από πέρυσι το καλοκαίρι και δεν φέρεται με καθόλου καλούς τρόπους στις εταιρείες που δεν πετυχαίνουν κέρδη, όσο και να αναπτύσσονται. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η Draftkings, η οποία μάλιστα μεταθέτει όλο και πιο μακριά στο μέλλον την ημέρα που θα μπορέσει να πετύχει κερδοφορία. Ο λόγος της μετάθεσης είναι οι επενδύσεις που απαιτούνται για την συνεχή επέκτασή της, καθώς όλο και περισσότερες πολιτείες νομιμοποιούν τον αθλητικό στοιχηματισμό. Αν το κλίμα δεν γίνει και πάλι φιλικό προς τις έντονα αναπτυσσόμενες αλλά ζημιογόνες εταιρείες, οι επενδυτές δεν πρόκειται να αγαπήσουν και πάλι την εταιρεία του, όπως και πολλές άλλες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την δήλωση του Robins, όσο υπερβολική και αν είναι. Προφανώς ξέρει την εταιρεία του πολύ καλά και πιστεύει πως η μετοχή της αδικείται από πολλούς επενδυτές. Δεν θα στοιχηματίζαμε εναντίον του, εκτός αν το στοίχημα έληγε σε μερικές μέρες! Η Draftkings του μπορεί αυτή την στιγμή να είναι «εκτός μόδας» αλλά αν συνεχίσει την έντονη ανάπτυξή της, αργά ή γρήγορα θα ξαναγίνει δημοφιλής.

---

Αλλαγή πλεύσης για το δεύτερο μεγαλύτερο σε όγκο συναλλαγών ανταλλακτήριο offshore κρυπτονομισμάτων  FTX, (τρίτη θέση ακολουθώντας το αμερικανικό Coinbase), που μέχρι τώρα είχε την έδρα του στις τροπικές Μπαχάμες. Το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ευρώπη, αφού εξασφάλισε την έγκριση από τις χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές στην Κύπρο. Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η εταιρεία θα αρχίσει να προσφέρει τα προϊόντα της σε Ευρωπαίους πελάτες μέσω μιας αδειοδοτημένης επενδυτικής εταιρείας, με άδειες που θα μεταφέρει μέσω της διαδικασίας του «passporting» σε όλη την Ευρώπη. Η νέα οντότητα θα έχει την έδρα της στην Ελβετία. Να σημειώσουμε ότι μέχρι και σήμερα παρείχε κανονικά τις υπηρεσίες στην Ευρώπη, απλά το έκανε χωρίς άδεια...«Καθώς συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε, αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες για να αποκτήσουμε την κατάλληλη αδειοδότηση και να ελεγχόμαστε από τις αρχές σε κάθε νέα αγορά που εισερχόμαστε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής Sam Bankman-Fried.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.