- Όσο μια χαρτορίχτρα γνωρίζει το μέλλον, άλλο τόσο γνωρίζουν όσοι μιλούν για αλλαγές προσώπων στις τράπεζες. Είναι γεγονός ότι ένας μεγάλος κύκλος έχει ολοκληρωθεί και τώρα κινούμαστε πλέον χωρίς ορατότητα. Κι αυτό επειδή οι τράπεζες έχουν μπροστά τους δύο κρίσιμες ημερομηνίες: Η μια είναι η 17η Μαρτίου που λήγει η προθεσμία για υποβολή εγκλήσεων και η άλλη είναι η λήξη της διαδικασίας για τα stress tests κάπου προς τον Απρίλιο.
- Κι επειδή μετά τα stress tests έχουμε τις γενικές συνελεύσεις του Ιουνίου, ό,τι ζητήματα προκύψουν -αν προκύψουν, θα είναι προς τον Μάιο, Ιούνιο. Οπότε είναι νωρίς ακόμη για να ασχολούμαστε με εικασίες.
- Mε την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι κυβέρνηση και τραπεζίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα ψύχραιμοι σε σχέση με τα επικείμενα stress test. Οι λόγοι πρέπει να αναζητηθούν στο σχέδιο τιτλοποιήσεων Ηρακλής, στην άνοδο στις τιμές των ακινήτων και στις μακροοικονομικές παραδοχές των σεναρίων.
- Η Intrum θεωρεί ως στρατηγικές αγορές την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία και αναδιαρθρώνει ανάλογα τη στελεχιακή οργανωτική δομή της. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται στο Group Management Team της Ευρώπης, ο επικεφαλής της Intrum Ελλάδας Γ. Γεωργακόπουλος και ο CIO, Javier Aranguren.
- Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία της Πειραιώς Χρηματιστηριακής και τον Ιανουάριο, καθώς στα μερίδια αγοράς κατατάχθηκε πρώτη με ποσοστό 21,5%. Στη δεύτερη θέση η Εurobank με 18,59%, έπεται η Εuroxx με 17,69%, η Εθνική Χρηματιστηριακή με 9,04% και την πεντάδα συμπληρώνει η Alpha Finance με 5,15%.
- Πιθανόν περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες ή διέλαθαν της προσοχής της στήλης ή πιθανόν να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. Ο λόγος για το πλάνο που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς για τη μείωση των NPLs κάτω των 8 δισ. και τα σχόλια των αναλυτών. Ως τώρα η JPMorgan το χαρακτήρισε «φιλόδοξο» και η ΑΧΙΑ το αποθέωσε.