Black Box 7/4/2016

Black Box 7/4/2016

- H διαπραγμάτευση συνεχίζεται  και μέχρι στιγμής το συμπέρασμα από όλη αυτή την περιπέτεια με τους υποκλαπέντες διαλόγους του ΔΝΤ είναι ένα: Αν είχαμε μια ελπίδα να γίνουν από τους δανειστές κάποιες υποχωρήσεις, τώρα δεν έχουμε καμία.

- Κάποιοι μάλιστα στην αγορά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αν το πακέτο αποδειχθεί τελικά  πολύ βαρύ,  ο ΣΥΡΙΖΑ να υποχρεωθεί να παίξει το χαρτί των εκλογών. Παρά το γεγονός ότι οι φόβοι να οδηγηθούμε σε εκλογές εκφράζονται από σοβαρούς, ήπιους και καλά πληροφορημένους κύκλους, η στήλη δεν δίνει πολλές πιθανότητες σε ένα τέτοιο  ενδεχόμενο. Για να το πούμε με απλά λόγια έχουν γλυκαθεί  και δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν την εξουσία.

- Η Κυβέρνηση περιμένει  να εισπράξει 95 εκατ. από τον Αστέρα, που έπρεπε να έχει κλείσει τουλάχιστον πριν από ένα μήνα. Θα έπρεπε να έχουν πάρει αλλά 280 εκατ. από τον ΟΛΠ, αλλά κάνουν αντίσταση ο Δρίτσας και ο Σπίρτζης. Θεωρητικά πάντα, περιμένουν αλλά 188 εκατ. από την πώληση του ΔΕΣΦΑ και περίπου 300 εκατ. από πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων. Τώρα που η στήλη το σκέπτεται καλύτερα, μήπως έχουν δίκιο αυτοί που φοβούνται ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές  επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντέξει το «βάρος» της συμφωνίας;

- Η Λούκα φεύγει, ο Τάκης Ρουμελιώτης έρχεται; Μπάρμαν, χλόμιασα, ένα διπλό Johnny Walker σκέτο και γρήγορα.

- Για το ΜΕGA, αργά αλλά σταθερά τα πράγματα προχωράνε. Το due diligence συνεχίζεται, ενώ  ο Θ. Φιλιππόπουλος κάνει συνεχείς επαφές με τους μετόχους και τις τράπεζες. H πρόταση Βαρδινογιάννη-Φιλιππόπουλου εξακολουθεί να είναι η μοναδική που υπάρχει πάνω στο τραπέζι. Το deal όμως χρειάζεται χρόνο για να «δέσει» και συνεπώς δεν πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση. Στο τέλος Μαρτίου πάντως, στο προσωπικό δόθηκε μισός μισθός.

- Το συζητούν στην αγορά και συνήθως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Το project του Ελληνικού προχωρεί.