Black Box 4/2/2016

Black Box 4/2/2016

- H είδηση είναι απλή αλλά πολύ σημαντική για όσους γνωρίζουν τις πολιτικοοικονομικές ισορροπίες στη χώρα. Ο πατριάρχης της οικογένειας Βαρδινογιάννη βλέπει με μεγάλη συμπάθεια την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ.

- Για αυτό και λένε πως θα τον υποστηρίξει, αν ο κ. Μητσοτάκης κινηθεί πολιτικά προς τον χώρο του κέντρου. Άλλωστε ο Κυριάκος έχει καλές σχέσεις χρόνια τώρα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, καθώς ήταν συμμαθητής του Γιώργου Βαρδινογιάννη στο κολέγιο.

- Ο μεγαλοεπενδυτής κ. Τζον Πόλσον φαίνεται πως έχει μανία με την αλληλογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποστείλει και τρίτη επιστολή με αποδέκτη την Τράπεζα της Ελλάδος. Το περιεχόμενο της τρίτης επιστολής κρατείται μυστικό, αλλά λέγεται ότι επικεντρώνεται στην ίδια θεματολογία.

- Αυτό και αν είναι εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί στις διαφημιστικές εταιρείες να πάρει πίσω τη νομοθετική ρύθμιση που έβαζε φρένο στις επιστροφές 10%. Άραγε το κουαρτέτο γνωρίζει την κυβερνητική πρόθεση;

- Μεγάλη κινητικότητα πέριξ της Αegean. Ξαφνικά όσοι ασχολούνται με το ελληνικό χρηματιστήριο περιλαμβάνουν τη μετοχή ομαδικά στις κορυφαίες επιλογές. Το ενδιαφέρον προέρχεται μόνον από την αύξηση του μεριδίου αγοράς και τις προβλέψεις για αύξηση του τουρισμού;

- Στη συνάντηση που είχε ο Α. Τσίπρας με τους εκπροσώπους των ξένων funds που ήρθαν στην Αθήνα λέγεται ότι διατύπωσε με βεβαιότητα την πρόβλεψη πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Μακάρι να έχει δίκιο.

- Πολύς θόρυβος για το τίποτε. Ο λόγος για τα 500άρικα και τη σχετική συζήτηση που έγινε στο κολέγιο των Επιτρόπων. Οι Γερμανοί θέλουν το πεντακοσάρικο ως χαρτονόμισμα αποθησαυρισμού. Να βοηθά δηλαδή στη μείωση της νομισματικής κυκλοφορίας. Οπότε οι ανησυχίες για απόσυρση του 500άρικου που είδαν το φως της δημοσιότητας τελευταία είναι εκτός τόπου και χρόνου.

*Το παρόν δεν συνιστά προτροπή για αγορά ή πώληση μετοχικών τίτλων.