Black Box 4/05/2016

Black Box 4/05/2016

- Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί εμφανίζονταν οι χρηματιστές για τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ. Αφενός οι αβεβαιότητες της διαπραγμάτευσης και αφετέρου ο οίκος αξιολόγησης Moody''s που χαρακτηρίζει τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης credit negative επειδή αυξάνεται ο κίνδυνος ρευστότητας για την κυβέρνηση, δημιουργούν κλίμα ρευστότητας που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και το Χρηματιστήριο.

- Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τράπεζας της Ελλάδος για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται κατ΄ εντολή των οικονομικών εισαγγελέων γίνονται σε όλες τις τράπεζες και οι ελεγκτές ξεσκονίζουν από τα εταιρικά μέχρι τα προσωπικά δάνεια των εμπλεκόμενων προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος αυτήν την περίοδο έχει οδηγήσει σε ευρήματα για μεγάλο συγκρότημα τύπου.

- Πάντως η Κυβέρνηση, επειδή το πιθανότερο είναι μέχρι το Εurogroup της Δευτέρας να ψηφίσει το ασφαλιστικό, ετοιμάζει το επικοινωνιακό show: Σήμερα ή αύριο οι τράπεζες πρέπει να δημοσιεύσουν τα κονδύλια που έδωσαν στα media για διαφήμιση.

- Οι κατάλογοι θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως όσον αφορά τα ποσά που έχουν πάρει τα φιλικά προς την Κυβέρνηση media. Και αυτό γιατί φημολογείται ότι τα νούμερα είναι δυσανάλογα μεγάλα προς το βεληνεκές των συγκεκριμένων ΜΜΕ.

- Σύμφωνα μάλιστα με την υπουργική απόφαση, η αρχή που θα ελέγχει τα στοιχεία που καλούνται να δημοσιεύσουν οι τράπεζες είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Δηλαδή τι ακριβώς θα πιστοποιούν οι διορισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Γκότσης και Ν. Τρουλινός; Αν τα στοιχεία είναι σωστά; Αν καλώς ή κακώς δόθηκαν τα κονδύλια;

- Μεθαύριο Παρασκευή, 6 Μαΐου συζητείται στον Άρειο Πάγο το ένταλμα για την έκδοση στην Κύπρο του Λεωνίδα Μπόμπολα για την γνωστή υπόθεση δωροδοκιών που αφορά την επεξεργασία των σκουπιδιών.