-Η νέα γενιά διαπλοκής είναι πιο μοντέρνα, πιο καλά ενδεδυμένη με το πέπλο της νομιμότητας και πιο προχωρημένη. Ξαφνικά ο Ι. Σαββίδης έβαλε πόδι στο Μega και βρέθηκε με το 20% του μετοχικού κεφαλαίου.
-Το ποσοστό ανήκε στον Πήγασο και δεν ήταν δεσμευμένο, όπως οι υπόλοιπες μετοχές. Δικαίως θα αναρωτηθείτε γιατί οι τράπεζες δεν το είχαν δεσμεύσει; Μην βιάζεστε. Έκαναν ΜοU και όφειλε ο Φ. Μπόμπολας να το ενεχυριάσει. Άρα η πρόθεση των τραπεζών δεν αμφισβητείται. Κάθε άλλο. Αποδεικνύεται και από το ΜοU.
-Είναι το ΜοU δεσμευτικό; Όχι. Συνεπώς ο Μπόμπολας πούλησε το 20%, κάτι που είχε δικαίωμα να το κάνει. Είναι σαν να πούλησε το αυτοκίνητο του ή το εξοχικό του. Παρανόμησε; Όχι αφού δεν ήταν δεσμευμένο.
-Το τίμημα που έδωσε ο Ι. Σαββίδης λέγεται πως είναι πέντε εκατομμύρια. Τα χρήματα θα τα πάρουν οι τράπεζες και οι εργαζόμενοι επειδή η Πήγασος χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά και όχι επειδή ο Φ. Μπόμπολας είναι μεγαλόψυχος.
-Ο Πήγασος θα έχει την τύχη του ΔΟΛ. Ειδική εκκαθάριση. Οι μετοχές του σημερινού βασικού μετόχου θα μηδενιστούν και ότι ενέχυρα έχει βάλει τα κατασχεθούν. Υπολογίζεται ότι προς το Φθινόπωρο θα γίνει ο πλειστηριασμός. Τότε θα πουληθεί το υπόλοιπο 13% του Μega. Oποιος ενδιαφέρεται μπορεί τότε να αποκτήσει και τις εφημερίδες καθαρές χρεών. Έτσι οι τράπεζες δεν θα κάνουν μεγάλες διαγραφές δανείων προκαλώντας σχόλια, ο Μπόμπολας θα αποσυρθεί από το προσκήνιο κι όποιος ενδιαφέρεται για το Έθνος μπορεί να το αποκτήσει χωρίς τα δανειακά βάρη της Πήγασος.
-Ποιo θα είναι το επόμενο βήμα του Σαββίδη; Θα δώσει σκληρή μάχη στις 31 Μαΐου για να αποκτήσει στον διαγωνισμό του ΔΟΛ το 21,2% του Mega. Αν τα καταφέρει, τότε θα έχει ελέγχει το 41% του Μega. Σε αυτήν την περίπτωση ξεπερνά πλέον το κρίσιμο ποσοστό και πρέπει να κάνει δημόσια προσφορά.
-Επόμενο και τελικό βήμα. Μια συμφωνία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη που ελέγχει το 35% του Μega.
-Τελικά, τί έχει συμφωνηθεί με την Exxon; Το θέμα της συμφωνίας Total - ΕΛΠΕ με την ExxonMobil έχει σχεδόν μονοπωλήσει την επικαιρότητα στο κομμάτι των υδρογονανθράκων το τελευταίο διάστημα. Και, δικαίως, καθώς μιλούμε για την έλευση της μεγαλύτερης πετρελαϊκής του κόσμου στην χώρα μας. Πολλά γράφηκαν, πολλά έχουν ειπωθεί, ενώ εκπρόσωποι των εταιρειών είδαν τόσο τον υπουργό Ενέργειας όσο και τον αντιπρόεδρο Δραγασάκη.
-Προφανώς είναι σοβαρό το ενδιαφέρον -δεν είναι λογικό να υπήρχαν τέτοιες συναντήσεις σε διαφορετική περίπτωση. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις εταιρείες, παρά τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις της διοίκησης του ομίλου περί των ζυμώσεων αλλά και παρά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ακόμη και για υπογραφή κάποιας συμφωνίας την προηγούμενη Παρασκευή.
-Εφόσον δόθηκε δημοσιότητα στις συναντήσεις με τους υπουργούς, προφανώς δεν μιλάμε για κάτι που έπρεπε να μείνει μυστικό. Λογικό δεν είναι, λοιπόν, να περιμένουμε μια ανακοίνωση, για να μην λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του -ακόμη και κακεντρέχειες για συναντήσεις υπουργών με εταιρείες κλπ;
A, για αυτό το τελευταίο, φαντάζεστε να είχαν συμβεί τέτοια σκηνικά με κυβέρνηση ΝΔ; Να πήγαινε, βρε παιδί μου, στον αντιπρόεδρο Χατζηδάκη μια αμερικανική εταιρεία με εταιρεία τη διοίκηση της οποίας διορίζει η κυβέρνηση, να τα λέγανε και μετά κουβέντα...