Black Box 23/3/2016

Black Box 23/3/2016

- Δεν μας τα λέει καλά η κυβέρνηση για την αξιολόγηση. Για την ακρίβεια μας λέει μόνον ότι τη βολεύει. Πηγές λοιπόν που γνωρίζουν πολύ καλά τις διαθέσεις των θεσμών, τόνιζαν ότι είναι απολύτως εσφαλμένη η εντύπωση ότι θα υπάρξει «σαλαμοποίηση» της αξιολόγησης.

- Υποστηρίζουν με έμφαση ότι όλα τα θέματα θα κλείσουν μαζί και δεν πρόκειται με τίποτε να «σπάσει» η αξιολόγηση σε διαφορετικά στάδια. Άλλωστε, υπογραμμίζουν με κατηγορηματικότητα, ακόμη κι αν οι θεσμοί συναινέσουν σε μια τέτοια πρακτική είναι βέβαιο ότι στο Εurogroup θα αντιδράσουν χώρες μέλη και θα απαιτήσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εδώ και τώρα.

- Ευτυχή κατάληξη κυκλοφορεί στην αγορά ότι θα έχει η ναυμαχία για την Hellenic SeaWays. Μετά από εντάσεις, συγκρούσεις και συνεχείς διακυμάνσεις, η ιστορία φαίνεται ότι πλησιάζει στο τέλος της με τη μια πλευρά να εισπράττει ένα πολύ καλό «πακέτο».

- Το καθεστώς αβεβαιότητας για το Μega συνεχίζεται με το βασικό σενάριο που παραμένει πάνω στο τραπέζι, να είναι η αύξηση κεφαλαίου με την πλευρά Βαρδινογιάννη και Φιλιππόπουλου να έχουν αυξημένο ρόλο στην επόμενη μέρα του καναλιού. Οι διεργασίες συνεχίζονται και φώς στην άκρη του τούνελ δεν έχει φανεί ακόμη.

- Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστής καριέρας στην Εθνική Τράπεζα, Ζώης Πεπές συναντά τέως και νυν τραπεζίτες. Συζητά μαζί τους για διάφορα πρόσωπα, ρωτά και συγκεντρώνει απόψεις και γνώμες για διάφορα τραπεζικά στελέχη. Γιατί ο κ. Πεπές έχει ξεκινήσει την επιχείρηση βολιδοσκόπηση είναι προς το παρόν άγνωστο.

- Παρεμπιπτόντως, αφού ο λόγος είναι για την Εθνική Τράπεζα, να αναφέρουμε και τις φήμες που κυκλοφορούν στο εσωτερικό της τράπεζας ότι οι κύριοι Δημόπουλος και Μυλωνάς φέρονται εσχάτως ενοχλημένοι από χειρισμούς της διοίκησης. Μάλιστα τα άλλα στελέχη  τους επικαλούνται για να αποδείξουν το βαθμό της δυσαρέσκειας που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της τράπεζας, καθώς τους θεωρούν τους πιο ωφελημένους της διοίκησης Φραγκιαδάκη.

- H Morgan Stanley έφερε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, πρώην ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ και νυν στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας, ο οποίος είχε συναντήσεις με επιλεγμένους επιχειρηματίες. Στις μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού συναντήσεις που είχε το πρώην ανώτατο στέλεχος του ταμείου, διατύπωσε την άποψη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει και μάλιστα κατά τρόπο που θα ικανοποιεί ακόμη και τους πιο… ακραίους του κουαρτέτου.