Black Box 14/04/2016

Black Box 14/04/2016

- Συσκέψεις στις τράπεζες γίνονται, συναντήσεις σε εκδοτικά γραφεία γίνονται, αλλά άσπρος καπνός δεν βγαίνει. Ο λόγος για το ΜΕGA, όπου οι τράπεζες παρά τις φιλότιμες  προσπάθειες του επενδυτικού σχήματος που ενδιαφέρεται, δεν αίρουν το μπλοκάρισμα στους λογαριασμούς και εξακολουθούν να εισπράττουν   τις πληρωμές προς το κανάλι.

- Μεταξύ των εργαζόμενων επικρατεί αναβρασμός (έχουν πάρει μόνον μέρος του μισθού τους)  και το θερμόμετρο δεν φαίνεται ότι θα πέσει μέχρι τις 20 Απριλίου που οι τράπεζες έχουν θέσει προθεσμία στους μετόχους για να ξεκαθαρίσουν (έμπρακτα με την δέσμευση χρημάτων) τη θέση τους. Στο μεταξύ συνεχίζεται το due diligence.

- Την αισιοδοξία τους ότι η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης θα έχει τελικά ευτυχή κατάληξη -παρά τις ατέρμονες καθυστερήσεις- εκφράζουν πηγές που  ασχολούνται με τις σχετικές διαδικασίες. Υποστηρίζουν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε το deal το επόμενο διάστημα να μην κολλήσει και πάλι στις εγκρίσεις των χωροταξικών και άλλων σχεδίων που απαιτεί η ολοκλήρωση της επένδυσης.  

- Αιτήματα δικαστικής συνδρομής ετοιμάζουν οι δικαστικές αρχές  για ορισμένους τουλάχιστον από τους 64 έλληνες  που φαίνεται από τη διαρροή των στοιχείων ότι είχαν υπεράκτιες εταιρίες στον Παναμά.

- Ολοκληρώθηκε το νέο οργανόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας. Οι Γενικές διευθύνσεις της τράπεζας μειώνονται σε 24.

-Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές συνεχίζονται σταθερά οι αγορές από την Blackrock μετοχών του ΟΠΑΠ και της ΑLPHA. Για την μετοχή της Coca Cola που επίσης ξεχώρισε χθες, οι χρηματιστές κάνουν λόγο για… τεχνική άνοδο. Στην Motor Oil υπάρχει μεγάλος πωλητής από το εξωτερικό, ο οποίος όμως είναι πολύ προσεκτικός, δεν βιάζεται και δεν ζορίζει τη μετοχή. Το αντίθετο μάλιστα, όπως έδειξε και το ταμπλό.