- Όταν μπλέκεις με δικηγόρους τα χρονοδιαγράμματα είναι για να πέφτουν έξω. Αυτό αποδεικνύεται και στην περίπτωση του Metropolitan, όπου η δουλειά επί της ουσίας είναι τελειωμένη. Μέχρι του σημείου που και οι γιατροί-μέτοχοι έχουν παραδώσει δηλώσεις ότι συμφωνούν να πωλήσουν τις μετοχές τους. Για να ολοκληρωθεί όμως και τυπικά απομένουν κάποιες νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες. Πάντως οι επίσημες ανακοινώσεις είναι ζήτημα ημερών ή και ωρών. Το deal έκλεισε, το βρετανικό private equity CVC αποκτά περίπου το 80% της εταιρίας ΠΕΡΣΕΥΣ που ελέγχει το νοσοκομείο Metropolitan με τίμημα είναι κατά κάτι μικρότερο των 50 εκατομμυρίων ευρώ.
- Τaxi beat, Αpivita, τώρα το Μetropolitan και ακούγεται πως η σκυτάλη θα περάσει σε εισηγμένη. Τώρα ξεκινά το κύμα αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε ελληνικές επιχειρήσεις. Έχουν πολλά ακόμη να δουν τα μάτια μας το επόμενο διάστημα.
- Όσον αφορά τα νέα από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης βαδίζουμε με τηλεδιασκέψεις έχοντας στόχο να κλείσουμε τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στο Εurogroup της 7ης Απριλίου, ώστε η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης να ακολουθήσει στο Eurogroup της 22ας Μαΐου. Προς το παρόν τουλάχιστον τα βασικά σημεία είναι ότι το αφορολόγητο υποχωρεί στα 5900 για τον άγαμο και ισχύει από το 2018, ενώ η προσωπική διάφορα στις συντάξεις καταργείται. Η ελληνική πλευρά ζητά κατάργηση σταδιακή από το 2019. Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, η διαπραγμάτευση δεν είναι καθόλου εύκολη γιατί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει "σκαλώσει" με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και ζητά να γίνει άπαξ και νωρίτερα. Οι εκπρόσωποι του μάλιστα εμφανίζονται αμετάπιστοι για το άμεσο ψαλίδισμα των συντάξεων. Για αυτό είναι απορίας άξιον, που βρίσκει την αισιοδοξία για την πορεία της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση.
- Στις τράπεζες η ανησυχία είναι στο κόκκινο. Η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και οι τραπεζίτες έστειλαν μήνυμα SOS στην Κυβέρνηση πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς η ανακεφαλαιοποίηση κάποιας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών -για την ακρίβεια δύο εξ αυτών- είναι πολύ πιθανή. Αυτός είναι και ο λόγος που υπήρξε συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ενώ φαίνεται ότι έχει προωθηθεί και η τροπολογία που καλύπτει τους τραπεζίτες αν διαγράψουν δάνεια σε επιχείρηση εφόσον ο επιχειρηματίας έχει προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου για τη διάσωση της.
- Το σωστό να λέγεται. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εξαιρετικά στελέχη με πολλές ικανότητες και δυνατότητες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι καλοί φεύγουν. Μια τέτοια περίπτωση είναι η πρώην γενική διευθύντρια της Επιτροπής, η δικηγόρος κ. Μίνα Φίλιππα. Η κ. Φίλιππα δεν ήταν με τον ΣυΡιζΑ, οπότε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την αντιμετώπιζε ψυχρά με ένα μίγμα αδιαφορίας και καχυποψίας. Η πρώην Γενική Διευθύντρια σε αναζήτηση καλύτερης τύχης έδωσε εξετάσεις, όπου συμμετείχαν απ'' όλη την Ευρώπη περισσότεροι από 400 δικηγόροι και διέπρεψε. Εγκαταλείπει λοιπόν την υπαλληλική της πορεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναλαμβάνει επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κεφαλαιαγορών, γνωστής ως ESMA! Συγχαρητήρια.
- Η εβδομάδα αυτή είναι εβδομάδα αφιερωμένη στην Ντανιέλ Νουι. Η επικεφαλής του SSM φθάνει στην Αθήνα όπου θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη. Οι τραπεζίτες ετοιμάζονται να δώσουν αναφορές για την εξέλιξη των στόχων που έχουν για τα κόκκινα δάνεια και τις αποκλίσεις. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ξεκινά σταυροφορία καθώς την Πέμπτη αναχωρεί για τη Φρανκφούρτη αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, όπου για τον ίδιο λόγο θα έχει συναντήσεις με τους υπεύθυνους του SSM για τις ελληνικές τράπεζες, κ. Κουιντάνα και Γκλουκ.
- Τι συμβαίνει με την Αεροπορία Αιγαίου αναρωτιέται και πάλι η στήλη, καθώς η μετοχή της εταιρείας μαζεύεται από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας Και όταν λέμε μαζεύεται, εννοούμε επιθετικά και δυναμικά, με τρόπο που θυμίζει στο χρηματιστήριο τις παλιές εποχές. Υπάρχει κάποιο νέο;
- Στην Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζονται τις επόμενες ημέρες να υποδεχθούν το Χρήστο Μεγάλου που βρίσκεται και σήμερα το Λονδίνο τακτοποιώντας τις προσωπικές του δουλειές, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Στη διαδικασία επιλογής η Επιτροπή Διορισμών λέγεται πως εκτός των άλλων είχε και μία τρίτη υποψηφιότητα ελληνοαμερικανού τραπεζίτη ονόματι Μιχαηλίδη. Σημειώστε επίσης πως οι φήμες θέλουν, παρά τις διαψεύσεις, το επόμενο βήμα να προβλέπει αλλαγή του οργανογράμματος ώστε να προστεθεί στην Τράπεζα Πειραιώς μια ακόμη θέση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Η στήλη δεν θα μπει σε ονοματολογία, αλλά πρόκειται για πρόσωπο-έκπληξη, γνωστό στην τραπεζική αγορά, υψηλών επαγγελματικών προδιαγραφών και γένους θηλυκού.