Τι δεν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ...!

Τι δεν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ...!

Της Ειρήνης Χατζοπούλου*

Αν συμφωνήσουμε πως το «βήμα της ΔΕΘ» αποτελεί διαχρονικά τον «ανελκυστήρα» προβολής του κυβερνητικού έργου ή την «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» κατά Γεροβασίλεια εκτίμηση, για την εκάστοτε αντιπολίτευση, τότε θα πρέπει αντικειμενικά να κρίνουμε ή καλύτερα, να συγκρίνουμε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, την παρουσία αυτών μέσω των αρχηγών τους τα τελευταία χρόνια. Συγκρίνοντας λοιπόν τον τότε αντιπολιτευόμενο Τσίπρα (2014) με τον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη (2017), θα πρέπει να καταλήξουμε σε συμπεράσματα ως προς το μοντέλο ανάπτυξης του «λόγου», όχι σε επίπεδο ρητορικής δεινότητας αλλά πολιτικής ειλικρίνειας.

Το 2014 ο ελπιδοφόρος ( πλην επαγγελματίας άεργος) Αλέξης Τσίπρας, σε μια ελληνική κοινωνία που φυσικά δεν ευημερούσε, είχε ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες του μνημονίου, συνοδευόμενη από μια θεαματική αναδιάταξη των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών της θεμάτων , στήριξε ή μάλλον δεσμεύτηκε για μια σειρά μέτρων, τα οποία και θα συνέβαλαν όχι απλά στην έξοδο των μνημονίων (κατάργηση τους με ένα νόμο), αλλά και σε μια μετουσίωση της Ελλάδας σε γη της επαγγελίας! Την δεδομένη εποχή και με τις τράπεζες ανοιχτές, το «email Χαρδούβελη» προέβλεπε μέτρα 1 δισ. ευρώ, ενώ λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε από τη «λίστα Βαρουφάκη» (η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Eurogroup) με μέτρα τελικά ύψους 12,5 δισεκ. Ευρώ και αυτό είναι γεγονός.

To 2014 στην ΔΕΘ, το  γνωστό σε όλους «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» όπως αυτό παρουσιάστηκε δια στόματος Τσίπρα, περιελάμβανε μια σειρά μέτρων και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο. Η αποδεδειγμένη προσπάθεια μίμησης ή μύησης του Τσίπρα σε μετεξέλιξη «Ανδρέα», φάνηκε περίτρανα όταν ακόμα σαν αντιπολίτευση το 2014 στην ΔΕΘ «αντικατέστησε» το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» ( 13/09/2009 Γ.Παπανδρέου) σε «επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αφορολόγητο στα 12.000€ και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ».

Το 2014 ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και δεσμεύτηκε για:

  • «Γίνεται, πια, συνείδηση στην Ευρώπη ότι ο νεοφιλελευθερισμός απέτυχε και ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι ο προοδευτικός δρόμος.
    Με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Όχι με λιτότητα και εξοντωτικά για τις κοινωνίες προγράμματα.
    Ο κ. Σαμαράς μονιμοποίησε το χαράτσι, με τη μορφή του λεγόμενου ΕΝΦΙΑ.
    Μονιμοποίησε την «έκτακτη» εισφορά αλληλεγγύης, όπως και την αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Υποσχέθηκε, όμως, και μια παγκόσμια πρωτοτυπία: Ανάπτυξη σε συνθήκες δημοσιονομικής καταστολής, με την εσωτερική αγορά διαλυμένη και τις επενδύσεις να απομειώνονται διαρκώς.»

    Πως;
  • «Επαναφέροντας σταδιακά μισθούς και συντάξεις ώστε να τονώσουμε τη ζήτηση και να αυξηθεί η κατανάλωση.
    Στηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κίνητρα για την απασχόληση, αλλά και τη βιομηχανία επιδοτώντας το ενεργειακό κόστος με ρήτρα απασχόλησης και περιβάλλοντος.
    Επενδύοντας στη γνώση, την έρευνα, τη νέα τεχνολογία, με στόχο να γυρίσουν πίσω στη πατρίδα οι νέοι επιστήμονες που μαζικά μεταναστεύουν τα τελευταία χρόνια.
    Ξαναχτίζοντας το κοινωνικό κράτος, αλλά ταυτόχρονα και ένα κράτος δικαίου και αξιοκρατίας.»

Ήταν κάποιες χαρακτηριστικές από τις δεκάδες υποσχέσεις του Τσίπρα απέναντι στον ελληνικό λαό και εκείνος φάνηκε να έχει πειστεί ή τουλάχιστον η πλειοψηφία του και του έκανε το χατίρι, δίνοντας του το πολυπόθητο «χρίσμα», στον πάλαι ποτέ καταληψία Αλέξη, να σώσει τη χώρα, να δώσει μια νέα ελπίδα και από επαναστάτης «ποπολάρος» να γίνει ο επόμενος έλληνας πρωθυπουργός στις 25 Ιανουαρίου το 2015. Πλήρης πλέον και με την αυτοπεποίθηση στο ζενίθ δεν δίστασε λεπτό να επαναπροκηρύξει εκλογές 8 μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2015, με παλαιούς συντρόφους να τον αποχαιρετούν –σχεδόν το 30% του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ–, απαλλαγμένος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σίγουρος για μια επόμενη «νίκη», ενώ φήμες «κακόφημες» θέλουν την απόφαση του αυτή ως απόρροια του ενδιάμεσου δημοψηφίσματος, τον Ιούλιο του 2015!

Ποιο δημοψήφισμα; Ναι, εκείνο που με την προκήρυξη του και με υπογραφή Αλέξη την ίδια μέρα ή μάλλον νύχτα, έκλεισαν οι τράπεζες και ως «ισοδύναμο», επαναλειτούργησε η ΕΡΤ3 ! Το 2015 , έξι μήνες μετά την ισχυρή εντολή του λαού για εξουσία, ο κ.Τσίπρας μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές της έως τα τέλη Ιουνίου και με τον υπουργό οικονομικών του Γιάννη ( πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη, νυν γραφικός) να έχει εξαντλήσει όλα τα επιχειρήματα του με εντυπωσιακά πουκάμισα και άναρθρα «ουά ου» , έθεσε ζήτημα τιμής στο να αποφασίσει τελικά ο ελληνικός λαός για ναι ή όχι στα νέα μέτρα. Με το περίτρανο 61,3%  ΟΧΙ στην «τσέπη», εντός 17 ωρών δέχτηκε ΝΑΙ σε ΟΛΑ και ο επιχείλιος έρπης ήταν το τελευταίο τηλεοπτικό πλάνο εκείνων των δραματικών στιγμών! Τώρα τι κι αν απειλούσε –πάντα ως αντιπολιτευόμενος- τον Γ.Παπανδρέου το 2011 ως προς τη πιθανή διενέργεια του ; «Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στον λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας...» . Από το 2011 έως το 2015 ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, ο ελληνικός λαός έχει «κοντή» μνήμη …

Ας επανέλθω ωστόσο στα της ΔΕΘ.  Σχεδόν 3 χρόνια μετά, το αφήγημα του Αλέξη παραμένει αποκλειστικά και μόνο στα «αρχεία», όχι του Μαξίμου αλλά του YouTube και δίχως άλλο στη μνήμη αρκετών ελλήνων πολιτών που είτε τον εμπιστεύτηκαν, είτε όχι, παραμένουν θεατές στον αυτοσχέδιο «κατήφορο» ενός πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του για μια Ελλάδα από το κακό στο πολύ χειρότερο, στα πρότυπα Βενεζουέλας!

Πριν και μετά … (2015 – 2017)

  • «Θα καταργήσω το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο»

Χωρίς σχόλια, υπογράφει 2 μνημόνια!

  • «Εξασφαλίσαμε τη διατήρηση των κύριων συντάξεων και την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές. Αποκαθιστούμε, αμέσως το δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως €700 ευρώ.»

Συνταξιούχοι να μετρούν τις απώλειες από τη διακοπή του ΕΚΑΣ, μειώσεις στις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις οι οποίες θα υποστούν και πάλι περικοπή έως και 18%. Αν ληφθεί υπόψη και η μείωση του αφορολόγητου εκτιμάται ότι οι σημερινοί συνταξιούχοι θα χάσουν έως 1,5 σύνταξη. Όσο για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, εφαρμόστηκε διά της «σφαγής» των επικουρικών συντάξεων. Επιπλέον, αυξήθηκε η εισφορά στον ΕΟΠΥΥ από 4% σε 6%, καθώς και τα όριο ηλικίας. Σ' ότι αφορά δε την 13η σύνταξη, μάλλον είχαν κατά νου τους συντρόφους Μπαλαούρα και Τόσκα το δίχως άλλο!

  • «Ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως ηλικίας»

Ο κατώτατος μισθός είναι 586 ευρώ για τους εργαζομένους και 511 ευρώ για εργαζομένους κάτω των 25 χρόνων. Ωστόσο όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δεν παίρνουν ούτε αυτά, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ», η ελαστική εργασία, δηλαδή η μερική απασχόληση, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

  • «Άμεση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, είναι ένας φόρος παράλογος. Δεν διορθώνεται, καταργείται»

«Περσινά ξινά σταφύλια» τα όσα είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και δεν το υπογράφω εγώ ως διαπίστωση, είναι δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη! Κάθε άλλο σχόλιο, περιττό.

  • «Θα εξασφαλίσουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» .

Τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ενώ το όριο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εκτιμάται πως θα πέσει στις 200.000 ευρώ από 300.000 σήμερα Επίσης, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την πώληση των «κόκκινων» δανείων, είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό των δανειοληπτών που προστατεύεται, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι δυστυχώς θα κορυφωθούν προσεχώς.

  • «Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ»

Όχι μόνο δεν επανήλθε το αφορολόγητο στα 12.οοο ευρώ ,σήμερα  είναι στα 8.636 ευρώ ενώ με τη νέα συμφωνία που αναμένεται να υπογράψει η κυβέρνηση το αφορολόγητο θα κλειδώσει στις 5.636 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες το 2020.

  • «Άμεση επαναφορά της εργασιακής νομοθεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.»

Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή τρίμηνη προειδοποίηση. Αθέτηση της υπόσχεσης για επαναφορά σε ισχύ των κλαδικών συμβάσεων.

  • «Προχωρήσαμε τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης με την ψήφιση  του νόμου που προβλέπει ένα νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων και θέτει επιτέλους κριτήρια για την αξιολόγηση και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων».

Πρώτα από άλλα για τον κ.Τσίπρα και τους «συντρόφους» του, ο όρος αξιολόγηση προϋποθέτει  λήψη αντιαλλεργικών δισκίων προ και μετά φαγητού, σε όλα τα επίπεδα! Έτσι λοιπόν, με βασικό στόχο τη δημιουργία του κομματικού κράτους και την εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων ,τα στοχευμένα ρουσφέτια αντικατέστησαν τον όρο «αξιολόγηση»:

  • Το Μάιο του 2017 οι συμβασιούχοι είχαν αυξηθεί κατά 14.000 σε σχέση με το Μάιο του 2014 στο στενό δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, λόγω των συνεχών ανανεώσεων. Πρακτική που βέβαια κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο, χιλιάδες επίορκοι επανήλθαν από τις αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο,οι μετακλητοί υπάλληλοι έχουν αυξηθεί και ο νόμος που ψηφίστηκε αρχές 2016 για αξιοκρατικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων, μητρώο επιτελικών στελεχών δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί με όλα αυτά να παραπέμπουν σε φιάσκο.
  • «Προχωρήσαμε για πρώτη φορά στο άνοιγμα και τον έλεγχο των λιστών της φοροδιαφυγής. Ήδη έχουν βεβαιωθεί πάνω από 900 εκατομμύρια από την αρχή του 2015 και η είσπραξη προχωράει ταχύτατα».

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που ο Τσίπρας επισκεπτόταν τον ΣΔΟΕ, καταγγέλλοντας την ανέλεγκτη φοροδιαφυγή των ισχυρών και διαβεβαιώνοντας πως αποτελεί ένα τεράστιο κυβερνητικό σκάνδαλο που φτάνει τα 15 δισ. Ευρώ πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια. Σήμερα  η φοροδιαφυγή αγγίζει τα 16 δισ. Ευρώ ενώ οι έρευνες για τις περίφημες λίστες αποφέρουν ελάχιστα έσοδα. Ο Αλέξης ως πρωθυπουργός πλέον δεν μιλάει γι'' αυτά και τι να πει άλλωστε; Πρόσφατη έρευνα (Διανέοσις) έδειξε πως η φοροδιαφυγή κυμαίνεται μεταξύ 6-9 του ΑΕΠ ,δηλαδή το κράτος χάνει περίπου 16 δισ. το χρόνο όταν 12 δισ. τον χρόνο κοστίζει η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

  • «Προχωρήσαμε στον εξορθολογισμό της νομοθεσίας για τα δημόσια έργα».

Αρκεί κανείς να ανατρέξει στις αποκαλύψεις με τον υπερδανεισμό του εργολάβου Χ.Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, εκεί όπου ο εξορθολογισμός είναι συνώνυμο της «αρπαχτής»!

  • «Επανεκκινήσαμε τα μεγάλα έργα υποδομών. Εξασφαλίσαμε αξιόπιστα χρονοδιαγράμματα παράδοσης και αποφύγαμε τον κίνδυνο αποζημιώσεων που προέκυπτε από τις λεόντειες συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Κόπηκαν» πολλές κορδέλες με πρωτοκλασάτα στελέχη στη βιτρίνα και πάντα ο Αλέξης πρώτος και καλύτερος. «Παλαιά μας τέχνη κόσκινο» και έτσι γι άλλη μια φορά καπηλεύτηκε το έργο άλλων κυβερνήσεων στο χώρο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα λέγοντας πως «υπογράφηκαν 12 συμβάσεις έργων, συνολικού ύψους 635.000.000 ευρώ, τη στιγμή που μόλις οι 4 υπογράφηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

  • «Θα καταπολεμήσουμε το λαθρεμπορίου καυσίμων.

Τα  1,5 δις ευρώ έσοδα από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη κατέληξαν σε 10 φορές λιγότερους ελέγχους και πολύ λιγότερα έσοδα (το 2016 τα έσοδα από καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ήταν κάτω από 3.000.000 ευρώ! )

  • «Στον αγροτικό τομέα, με την αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών πόρων οι πληρωμές ενισχύσεων για το 2015 έφτασαν τα 2,5 δις ενώ για το 2016 θα καταβληθούν άλλα τόσα»

Οι αγρότες ήδη κλήθηκαν να πληρώσουν αναδρομικό φόρο μέσα στο 2015 επειδή ο συντελεστής υπολογισμού της προκαταβολής αυξήθηκε για τα εισοδήματα του 2014 από το 27,5% στο 55%. Οι αγρότες θα υποστούν επιπλέον επιβαρύνσεις από την αύξηση της προκαταβολής και το 2016 αλλά και το 2017. Έτσι, για τα εισοδήματα του 2015, ο συντελεστής προκαταβολής  είναι 75% (20 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερος από το 2015) ενώ για τα εισοδήματα του 2016 που θα φορολογηθούν το 2017, ο συντελεστής θα αναπροσαρμοστεί εκ νέου φτάνοντας στο 100%

  • «Θα μειώσουμε την ανεργία»

Η έκρηξη των ευέλικτων μορφών εργασίας και κυρίως της μερικής απασχόλησης καταγράφεται και πάλι στη διετία του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, τον Οκτώβριο του 2014, με την προηγούμενη κυβέρνηση, στη μερική απασχόληση ήταν 484.403 εργαζόμενοι, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 ο αριθμός των μερικώς απασχολουμένων έπεσε στους 282.360 εργαζόμενους.

  • «Πετύχαμε την υπογραφή νέων συμβάσεων με ευνοϊκότερους όρους για το δημόσιο συμφέρον.»

Σήμερα ο Αλέξης μοιάζει να έχει ξεχάσει τις στιλιστικές του ανησυχίες  περί γραβάτας και όπως υπονόησα και παραπάνω, προσπαθεί διακαώς να χωρέσει σε ελαστικό ζιβάγκο. Κατά αυτό τον τρόπο, παλιά αφηγήματα κατά των ξένων επενδύσεων και “ξεπουλήματος” δημόσιας περιουσίας, βγαίνουν από το χρονοντούλαπο επιλεκτικά και αυτό μόνο όταν «επιστήθιοι» καταρτισμένοι  σύμβουλοι του πιέζουν ως προς την κατεύθυνση …στα τσακίδια! «Στόχος της τρόικας δεν είναι τα δανεικά, είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο δημόσιος πλούτος της χώρας... Τη χώρα θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία χρέους, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, να καταστρέψουν τους μικρομεσαίους να καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος, να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι». Δηλώσεις δια στόματος Αλέξη τρία χρόνια πριν! Τρία χρόνια μετά, ο ΟΛΠ με αξία πάνω από 2,2 δισ. ευρώ, παραχωρείται στη κινεζική COSCO με το 51% + 16% του Λιμανιού έναντι 280 + 80 εκ., η ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα ξεπουλιόταν για 300 εκατομμύρια ευρώ το 2013, τρία χρόνια αργότερα ιδιωτικοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για 45 εκατομμύρια ευρώ και ο κατάλογος ολοένα και μεγαλώνει με Ελληνικό, αεροδρόμια, λιμάνια, «φιλέτα γης» και γενικότερα, όσο-όσο αρκεί να γίνονται σωστές επενδύσεις για το δημόσιο συμφέρον!

Είναι τόσα πολλά όλα αυτά στα οποία δεν αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην 82η ΔΕΘ και είναι σίγουρο πως δεν θα αρκούσαν 63 λεπτά χρόνου για να ολοκληρώσει την ομιλία του… Έτσι λοιπόν  είχε απόλυτο δίκιο ο κ. Δ.Τζανακόπουλος (κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) δηλώνοντας πως «Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ακόμη ένα δώρο στην κυβέρνηση»

Εκείνο που ενδεχομένως δεν σκέφτηκε ο κ. Τζανακόπουλος και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί, είναι πως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν χρησιμοποίησε την ΔΕΘ ως «βήμα» ή  ως «αρένα» για προεκλογικά σποτάκια ή λαϊκίστικη αντιπολίτευση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χαρακτηρίζεται ούτε από «ρητορική ένδεια», ούτε από «αντιπολιτευτική πενία». Στόχος του είναι να κάνει την Ελλάδα μια οργανωμένη κοινωνία  γιατί για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, αξίζει «ένα διαφορετικό μέλλον, ένα καλύτερο μέλλον μιας Ελλάδας στην οποία θα χαιρόμαστε να ζούμε και να δημιουργούμε σε συνθήκες ελευθερίας, ευημερίας και ισονομίας. Κυρίως όμως πιστέψτε στις δικές σας δυνατότητες. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε μαζί το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Διότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και μπορούμε καλύτερα. Ας προχωρήσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας γράψουμε την δική μας ιστορία».

Ίσως πάλι, αυτό που «ενόχλησε» ακόμα περισσότερο κ.Τζανακόπουλε, είναι πως γι άλλη μια φορά ήρθατε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, μια αλήθεια που ολοένα και περισσότεροι έλληνες πολίτες σας «αναγνωρίζουν»… «Στην κυβέρνηση δεν θέλουν , δεν ξέρουν, δεν μπορούν!».

* Η κ. Ειρήνη Χατζόπουλου είναι πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει περάσει από τη διαδικασία του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών.