Οι αλλαγές προσώπων γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, τo think tank και η επιστημονική ομάδα κρούσης που θα λειτουργεί υποστηρικτικά στα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αρκούν.
Το κόμμα και η ηγετική του ομάδα δεν διαθέτουν στοιχειώδη πολιτική ανάλυση τέτοια, ώστε να βοηθάει την χάραξη στρατηγικής. Ενώ έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία και μεθόδους ανάλυσης αποφεύγουν να μπουν στη βάσανο κατανόησης και αποδοχής του πολιτικού περιβάλλοντος, λειτουργώντας με το πολιτικό ένστικτο ενός ανυπόμονου 15χρονου. Αντί για στοχευμένα, μελετημένα χτυπήματα στα κυβερνητικά πλευρά όπου παρουσιάζονται συνήθως οι μεγαλύτερες αδυναμίες – στα προβληματικά χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης - παίρνουν φόρα και προσπαθούν να καταφέρουν ένα καίριο πλήγμα στο «κεφάλι». Στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρωθυπουργικό προφίλ του.
Στην τελευταία δημοσκόπηση της ALCO (για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN) ένας πίνακας εξηγεί γιατί είναι λάθος η τακτική να ίσταται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον πρωθυπουργό καταγγέλλοντας ότι ευθύνεται και φέρνει όλα τα δεινά: από τον εργασιακό μεσαίωνα και τον φιλελεύθερο οδοστρωτήρα, την ύφεση, την ενεργειακή φτώχεια, τον κοινωνικό όλεθρο, τον φονικό χειμώνα το καταστροφικό lockdown.
Τον Ιούνιο του 2021 το ποσοστό των πολιτών που δήλωναν ότι εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη ήταν 39%. Τον Ιούλιο 40% ,το Σεπτέμβριο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές 36% και στα μέσα Οκτωβρίου στο 37%.
Τα αντίστοιχα ποσοστά του κ. Τσίπρα ήταν 22% ( Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο) και 24% τον Οκτώβριο.
Στην πρώτη θέση ο Κ. Μητσοτάκης στην τρίτη θέση ο Αλ. Τσίπρας και ανάμεσά τους ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» . Κι αυτό είναι πάγιο εύρημα σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Συμπέρασμα ότι αν ο κ.Τσίπρας θέλει να κερδίσει τον Κ. Μητσοτάκη πρέπει προηγουμένως να κατατροπώσει τον ΚΑΝΕΝΑ. Δηλαδή να γίνει η δεύτερη ή γιατί όχι η πρώτη καλύτερη διαθέσιμη επιλογή μας.
Ψάχνοντας μόνο να βρει τα χειρότερα επίθετα και τις ζοφερότερες περιγραφές στην εξίσωση « Μητσοτάκης ίσον αποτυχία» χάνει πολύτιμο χρόνο στη δική του μάχη με τον «ΚΑΝΕΝΑ»
Πετροβολώντας με επίθετα και hashtag δεν θα μπορέσει να προκαλέσει περισσότερη ζημιά απ΄αυτή που η πραγματικότητα και οι επιδόσεις της
κυβέρνησης, θα προκαλέσουν στον πρωθυπουργό.
Η ανήκεστος εκλογική βλάβη που υπέστη ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν προέκυψε επειδή οι αντίπαλοι του τον αποκαλούσαν «ψεύτη».
Αλλά γιατί ο χαρακτηρισμός συμπορεύτηκε και βρήκε αντιστοιχία στην πραγματικότητα της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Συνθέτοντας και ανασυνθέτοντας καθημερινά με τα επιχειρήματά και την αντιπολιτευτική του τακτική το δίπολο Μητσοτάκης ή Τσίπρας,διευρύνει τη διαφορά του με τον πραγματικό αντίπαλό του: τον ΚΑΝΕΝΑ.