Ο πρωθυπουργός της υπεύθυνης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Τσίπρας, απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο πολύ σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες, τους θεσμούς και τα κόμματα. Χτες, επέλεξε να ενημερώσει για το Μακεδονικό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, όταν τα κόμματα βρίσκονται ακόμη στο σκοτάδι.
Ο Μακαριώτατος από την πλευρά του τάχτηκε κατά του συλλαλητηρίου και ζήτησε να υπάρξει... συναίνεση και εθνική ομοψυχία. Είναι άγνωστο αν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος αναφερότανε στο συνοδηγό της γνωστής αμαξοστοιχίας και πιστό χριστιανό, Πάνο Καμμένο ή στην αντιπολίτευση. Στην περίπτωση που στρεφόταν προς την αντιπολίτευση, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τους ζητάει εθνική συναίνεση σε ένα θέμα που η αντιπολίτευση δεν το γνωρίζει σε βάθος, καθώς η κυβέρνηση έχει «ξεχάσει» να την ενημερώσει σχετικά. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα μπορούσε, πάντως, να αναλάβει πρωτοβουλία και να ενημερώσει αυτός σχετικά την αντιπολίτευση! Θα ήταν μία πρωτοτυπία. Αλλά τι δεν είναι πλέον πρωτότυπο σε αυτή τη χώρα;
Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την Εκκλησία να συμβάλει στο κλίμα της εθνικής ενότητας. Η σχετική είδηση αναφέρει το εξής: «Ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις». Δεν είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός αναφερότανε σε κόμματα και σε πολιτικούς αντιπάλους. Ή θεωρεί ότι απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο και στην Εκκλησία έχει απευθυνθεί σε αυτό που η Αριστερά λέει «πλατιές λαϊκές μάζες». Η βαθιά του περιφρόνηση στη Δημοκρατία είναι εμφανής. Όσο για τις κραυγές και τις άγονες αντιπαραθέσεις, κάποιος θα έπρεπε να του μιλήσει για την επιλογή του να κατεβάσει ένα εθνικό θέμα στο επίπεδο της μικροπολιτικής.
Σε ό, τι αφορά τον Αρχιεπίσκοπο, η είδηση συνεχίζει ως εξής: «Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ'' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».
Θ. Μ.
*Αναδημοσίευση από τον «Φιλελεύθερο» της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου.
Διαβάστε ακόμα:
- ΝΔ: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συμβούλιο αρχηγών για το Σκοπιανό
- Γ. Κουμουτσάκος: Αδιανόητο να μην υπάρχει ενημέρωση στα κόμματα για το Σκοπιανό