Μύδρους κατά της κυβέρνησης και του Κώστα Τασούλα εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της τοποθέτησης της Ελένης Ζαρούλια σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή. Μέχρι και για «πολιτική απόφαση» κάνει λόγο τη στιγμή που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έδωσε τη δυνατότητα στον Νίκο Μιχαλολιάκο να ορίσει τη σύζυγό του στη θέση αυτή.
Ένα από τα πυροτεχνήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν και η κατάργηση προνομίων, που όμως δεν έπραξε ποτέ. Αντιθέτως επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις και στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η κατάργηση του δικαιώματος να προσλαμβάνουν μετακλητούς πρώην πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων. Μόνο που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε την εφαρμογή του νόμου από την πρώτη στιγμή και το επανέλαβε και το 2019, λίγο πριν φύγει από την κυβέρνηση για να φτάσουμε σήμερα στην υπόθεση της πρόσληψης της Ελένης Ζαρούλια.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έκανε χρήση αυτής ακριβώς της δυνατότητας που του παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και η απόφαση του Νίκου Βούτση να αναστείλει για μια ακόμη θητεία της Βουλής την κατάργηση της δυνατότητας να έχουν μετακλητούς οι πρώην πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Και αν μη τι άλλο τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί όταν ελάμβανε αυτή την απόφαση έδειχναν τουλάχιστον ποια κόμματα δυσκολεύονταν να φθάσουν το όριο του 3% και να μπουν στη Βουλή.
Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της τοποθέτησης της Ελένης Ζαρούλια σε θέση μετακλητού υπαλλήλου είναι εμφανής. Πολύ δε περισσότερο όταν γνωρίζουν πως οι προθεσμίες σχετικά με την ικανοποίηση του αιτήματος είναι συγκεκριμένες και ήδη είχαν εκπνεύσει, καθώς και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα άρνησης από την πλευρά του Προέδρου της Βουλής.
Η σύνδεση που επιχειρείται δε με την δίκη της 7ης Οκτωβρίου καθιστά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ και την αντίδρασή των στελεχών του ενδεικτική της απέλπιδος προσπάθειας να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος της κυβέρνησης του κυβερνώντος κόμματος και του Πρωθυπουργού, ο οποίος σημειωτέον παρενέβη άμεσα ζητώντας να «παγώσει» η διαδικασία.
Όταν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής ήταν ευπρόσδεκτες
Πολιτική ήταν πάντως η απόφαση να γίνουν δεκτές οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής το 2016 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμαζε την αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδα και σε διπλές εκλογές μέσω της απλής αναλογικής.
Ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει πως «Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι» καθώς και ότι «επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή»
Και σε άλλες περιπτώσεις πάντως η Χρυσή Αυγή στήριξε αποφάσεις και προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί η Βασιλική Θάνου πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Υ.Γ. Η δυνατότητα πρώην προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή δόθηκε με απόφαση που ελήφθη το 1997. Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ «κόβοντας προνόμια» κατάργησε τη δυνατότητα αυτή. Μόνο που το ίδιο έτος ανέστειλε στην εφαρμογή της κατάργησης για μια θητεία. Και το 2019, εκλογικό έτος, την ανέστειλε για μια ακόμη θητεία. Εγκλωβίζοντας την επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.