Μία ερώτηση προς όσους ξιφουλκούν με αφορμή την «υπόθεση Γεωργίου» και προσπαθούν να ανακαλύψουν δράκους στο παραμύθι: Η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2012 ψηφίστηκε ή όχι από την Νέα Δημοκρατία και τους βουλευτές της; Εκείνη η έκθεση αποδεχότανε πλήρως τα στοιχεία Γεωργίου.
Όσοι έχουν την υπομονή ας κατεβάσουν το σχετικό αρχείο κι ας ανατρέξουν στην σελίδα 43 και στον πίνακα 3.1. Ο προϋπολογισμός κατατέθηκε λοιπόν, τον Νοέμβριο του 2011 και ψηφίστηκε από 258 βουλευτές. Ανάμεσά τους ήταν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τον οποίον δήθεν σπεύδουν να προστατεύσουν όσοι ζητούν να σταυρωθεί ο κ. Ανδρέας Γεωργίου. Αλλά και βουλευτές που σήμερα… αρθρογραφούν με πύρινο λόγο κατά του κ. Γεωργίου που με την ψήφο τους «αθώωσαν» το 2011!!!
Υπάρχει, όμως, κάτι ακόμη που θα πρέπει να εξηγήσουν οι πολέμιοι του Ανδρέα Γεωργίου. Ο τελευταίος ανέλαβε την Στατιστική Υπηρεσία τον Αύγουστο του 2010. Στα μνημόνια , όμως, μπήκαμε τον Μάιο του 2010! Πως ευθύνεται, λοιπόν, ο Γεωργίου για τα μνημόνια; Αυτό ξεπερνάει ακόμη και τις πιο προωθημένες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Αλλά ποιος νοιάζεται; Εδώ το ζητούμενο είναι να αποδειχτεί μία «συνομωσία». Αν στην προσπάθεια αυτή γκρεμιστεί κάθε γέφυρα με την λογική, αυτό θα είναι μία μικρή και μόνο λεπτομέρεια…
Όταν ο κ. Αλογοσκούφης έκανε την περίφημη «απογραφή», είχα γράψει ότι αυτό δεν θα βοηθούσε την χώρα. Κι ήρθε στην συνέχεια το ΠΑΣΟΚ και έκανε την δική του απογραφή για να εκδικηθεί τον Αλογοσκούφη και «αποκάλυψε» στο παγκόσμιο επενδυτικό κοινό ότι είχαμε και «κρυφό έλλειμμα». Και μιλάμε για τις στρατιωτικές και νοσοκομειακές δαπάνες Από εκεί και πέρα τα γεγονότα είναι γνωστά.
Σήμερα υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν ότι τα μνημόνια προέκυψαν επειδή ο κ. Ανδρέας Γεωργίου ως επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ «φούσκωσε» το έλλειμμα. Ότι οι «διεθνείς τοκογλύφοι» μας τύλιξαν έτσι σε μία κόλα χαρτί και μας οδήγησαν στα μνημόνια για να μας αγοράσουν την γη και τον ήλιο μας.
Υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες που πιστεύουν ότι στην χώρα αυτή όλα πήγαιναν θαυμάσια, μέχρι την ώρα που έπιασε το τιμόνι της χώρας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Χωρίς κανείς να παραγνωρίζει ότι την περίοδο αυτή έγιναν όργια με τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, θα πρέπει ταυτόχρονα να απαντήσει σε ένα ερώτημα, εφόσον θέλει να είναι δίκαιος: Στα χρόνια του Κώστα Σημίτη δεν υπήρχαν κρυφά ελλείμματα;
Για παράδειγμα, υπολογίζαμε στην εποχή του Κώστα Σημίτη τις στρατιωτικές δαπάνες στο έλλειμμα και πάψαμε να τις υπολογίζουμε στην συνέχεια; Διότι στην μελέτη των αριθμών υπάρχει ένας παραλογισμός. Ξεκινάμε να μετράμε χωρίς το κρυφό έλλειμμα και φτάνουμε να κάνουμε τους υπολογισμούς μας συνυπολογίζοντάς το στο τέλος, λες και μας προέκυψε στα ξαφνικά. Επίσης, όσοι έσπευσαν να βγάλουν τους Έλληνες απατεώνες το 2010, κάνοντας αυτές τις τεράστιες αποκαλύψεις, δεν μας είπαν τι έκαναν οι άλλες χώρες με τις ανάλογες δαπάνες, όπως και τι έκανε η Ευρώπη για να μην φτάσει μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα να γίνει πρωταθλήτρια στην αγορά οπλικών συστημάτων.
Αν θέλουμε να πάμε μπροστά χρειάζεται να γνωρίζουμε καλά το παρελθόν μας και να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με παραποίηση της Ιστορίας. Ότι δήθεν φτάσαμε στα μνημόνια εξαιτίας του κ. Γεωργίου. Η κα Ξαφά σε πρόσφατο άρθρο της αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα των αριθμών. Ας κάνει κανείς τον κόπο να την διαβάσει.
Στην ζωή υπάρχει πάντα ένα κεντρικό ερώτημα όταν προσπαθούμε να κατανοήσουμε την ροή των γεγονότων: Ποιος ωφελείται; Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής; Από πού και ως που; Ζημιά του κάνουν. Ο ίδιος ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2012. Ψήφισε κάτι με το οποίο διαφωνούσε και το οποίο τον εξέθετε; Δύσκολο! Εξυπηρετείται η αλήθεια; Αυτό πια ξεπερνάει κάθε φαντασία. Εκείνος που αντικειμενικά εξυπηρετείται σε αυτή την φάση είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, καθώς επιχειρείται να δημιουργηθεί - για άλλη μία φορά και για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους - ένα παράλληλο σύμπαν σε σχέση με αυτό που ζούμε σήμερα. Επειδή ακριβώς στον πραγματικό κόσμο κόβονται συντάξεις, αυξάνονται οι φόροι και μεγεθύνεται υπερβολικά η φτώχεια. Ταυτόχρονα προσπαθούν να δώσουν την εικόνα μιας σπαρασσόμενης αντιπολίτευσης. Προφανώς πρέπει να έχουν μεγάλο θέμα με τις δημοσκοπήσεις…
Για τον συντηρητικό χώρο, πάντως, το θέμα των μνημονίων έκλεισε με τον προϋπολογισμό του 2012. Οι μόνοι που δεν το αποδέχτηκαν ήσαν οι σημερινοί συνέταιροι του κ. Τσίπρα, οι ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου. Με εξαίρεση της εξαίρεσης τον κ. Νικολόπουλο που τότε ήταν ακόμη στην Ν.Δ. Αν κάποιοι πρώην συνεργάτες του κ. Καραμανλή έχουν αποφασίσει να συμπορευτούν με τους ΑΝΕΛ και με τις απόψεις που εκείνοι εξέφραζαν διαχρονικά για το θέμα του μνημονίου, έχουν κάθε δικαίωμα. Δεν θα συμπαρασύρουν όμως όλο τον κόσμο σε μία θέση σε σχέση με τα γεγονότα εκείνης της περιόδου που δεν έχει σχέση με την αλήθεια και η οποία εξυπηρετεί απόλυτα τον κ. Τσίπρα.
Αν πραγματικά τώρα πιστεύει κάποιος ότι υπήρξε μία τέτοια διεθνής συνομωσία, ας αρχίσει να ζητά την δίωξη ξένων ηγετών και διοικήσεων διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών. Ιδού η Ρόδος, όπως έλεγε πριν μερικούς μήνες και ο πρόεδρος Αλέξης…
Θανάσης Μαυρίδης