Επιστολή από την Ντόχα του Κατάρ!

Επιστολή από την Ντόχα του Κατάρ!

Στο ερώτημα αν υπάρχουν Έλληνες και στην Ντόχα του Κατάρ, η απάντηση έρχεται από τον φίλο αναγνώστη. Ο οποίος, όμως, μας πληροφορεί ότι αναζητούν εκεί κι άλλους Έλληνες, δίχως αποτέλεσμα! Δεν πάνε!

Είναι μία ενδιαφέρουσα επιστολή που θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά για το τι πήγε στραβά στην χώρα μας όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Διότι κάτι πήγε στραβά!  Όχι ότι πολλά ελληνόπουλα δεν έφυγαν ήδη για την Ευρώπη. Αλλά μιλάμε για τις νέες γενιές. Ίσως επειδή τα νέα παιδιά έχουν ήδη μία άλλη νοοτροπία από εμάς τους… γηραιότερους.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι και ευχή να φύγουν οι Έλληνες από την Ελλάδα! Ούτε και η δημοσίευση της επιστολής σημαίνει ότι αποδεχόμαστε όλα όσα λέει ο φίλος μας. Αλλά έχει σημασία να ακούσουμε και άλλες φωνές! Χωρίς άλλες παρεμβολές, η επιστολή από την Ντόχα:

«Μιλούσαμε για συναδέλφους από την Ελλάδα, μηχανικούς/τεχνολόγους κλπ, όπου ενώ η εταιρία έχει έργα να τους απορροφήσει, δεν έρχονται. Διατύπωσα την άποψη ότι μεγάλο μέρος Ελλήνων συναδέλφων μηχανικών δεν έρχονται γιατί η επαρχία "κρατά" ακόμα (αγροτική παραγωγή, χαμηλό κόστος ζωής...), ενώ αυτοί των αστικών κέντρων ψάχνουν κάθε ευκαιρία. Με προσγείωσε συνάδελφος, όπου στο τμήμα του ζητάν τουλάχιστον 3 εξειδικευμένους τεχνικούς (Ευρωπαίους, ήτοι Έλληνες) και δεν βρίσκουν. Το γραφείο προσωπικού της εταιρίας στην Αθήνα έχει βάλει head hunters, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλλον κάτι άλλο είναι στραβό στην Ελληνική κοινωνία, πέρα από την πολιτική της κυβέρνησης, αυτής και των τελευταίων 10-15 χρόνων κατ'' ελάχιστο (μην το πάμε παρά πίσω, δεν έχει νόημα).

Νομίζω και θα ήθελα σε κάποιο από τα επόμενά σας άρθρα να αναφερθείτε, ότι ο Έλληνας πολίτης έχει τυφλωθεί από την επίπλαστη ευδαιμονία που έζησε από το 1985 μέχρι το 2005 (με δανεικά από το μέλλον, το οποίο ήρθε) και δεν έχει βγει ένας πολιτικός να εξηγήσει με πραγματικά νούμερα, ότι τα νούμερα της οικονομίας δεν έβγαιναν ούτε τότε, πόσο μάλλον σήμερα και ότι απλά πρέπει να γυρίσει στην παραγωγή, γιατί το μέλλον ήρθε, η παγκόσμια οικονομία, αλλά και κοινωνία είναι δικτυωμένη και θα πρέπει να αποκτήσει το λεγόμενο "ανταγωνιστικό πλεονέκτημα", ώστε να επιβιώσει.

Λέω στο γιο μου (ετών 12) μερικές φορές ότι μπορεί να διαμαρτύρεται περί αδικίας ή πίεσης για να διαβάσει ή τουλάχιστον να βρει αυτό στο οποίο είναι καλός, γιατί το 2025-2030, όταν οι Ινδοί (με ή χωρίς εισαγωγικά, δηλαδή άνθρωποι εθνικότητας που έχουν μάθει να ζουν με χαμηλούς μισθούς και να επιβιώνουν, όπως για παράδειγμα οι Φιλιππίνες που ξεκίνησαν συνομιλίες με την Ε.Ε. ώστε να έρχονται στην Ευρώπη για εργασία κατά χιλιάδες, ΟΧΙ παράνομα) θα έρχονται και θα μας "παίρνουν" τις δουλειές, δεν θα μπορεί ούτε να κουνηθεί από τη χώρα.

Δυστυχώς, η καλοπέραση της ανωτέρω εικοσαετίας 1985-2005, δεν ξεσυνηθίζεται από τη μιζέρια της τελευταίας δεκαετίας.

Αν βρείτε την πηγή του κακού, δημοσιεύστε την. Με μεγάλα γράμματα. Κάποιος πρέπει να γράψει τι έχει συμβεί, όχι με πολιτικό λόγο, αλλά απλά, έτσι για να μην λεν κάποιοι ότι από πίσω είναι οι Ισραηλινοί, οι Μασώνοι, οι Αμερικάνοι, η μάνα μου κι ο πατέρας μου και του πουλιού το γάλα».

Υπεύθυνος για την φιλοξενία:

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]