Δεν ξέρω αν μάθατε τα νέα, αλλά οι συνδικαλιστές ταξιτζήδες έστειλαν καταγγελία στην Αρχή Διαφάνειας εναντίον της Beat για αθέμιτο ανταγωνισμό. Με βάση τον νόμο του Σπίρτζη για τους ψηφιακούς διαμεσολαβητές, η Beat κινδυνεύει να φάει 50.000 ευρώ πρόστιμο. Θα πείτε, αν κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό, καλά να πάθουν. Συμφωνώ. Υπάρχει πιο αθέμιτο πράγμα από την δωρεάν μεταφορά ανθρώπων στα εμβολιαστικά κέντρα για να κάνουν το εμβόλιο;
Αν δεν είναι αυτό αθέμιτος ανταγωνισμός, τότε ποιος είναι; Διότι αν η κάθε εταιρεία αποφασίζει να διαθέτει τα αυτοκίνητα της για να κουβαλάει δωρεάν τον κόσμο σε νοσοκομεία και εμβολιαστικά κέντρα, τότε τι θα κάνουν οι ταξιτζήδες για να ζήσουν; Θα ανοίγουν περίπτερα με λοστούς; Αμ το άλλο; Δεν φτάνει που η Beat μεταφέρει δωρεάν κόσμο στα εμβολιαστικά κέντρα, έμαθε ότι υπάρχει έλλειψη αίματος και αυτομάτως διεύρυνε το έγκλημα της μεταφέροντας δωρεάν και αιμοδότες στα νοσοκομεία.
Ε αυτό πάει πολύ. Ευτυχώς βεβαίως, υπάρχει ο νόμος Σπίρτζη που τα χει τακτοποιήσει αυτά. Κάτω οι πλατφόρμες και οι τεχνολογίες, ζήτω οι συνδικαλιστές και οι συντεχνίες. Θα μου πείτε, μεροκαματιάρηδες είναι οι ταξιτζήδες, έχουν κι αυτοί τα δίκια τους.
Τα ξέρω αυτά, τα ακούω κάθε φορά που κάτι καινούριο εμφανίζεται στην αγορά. Κάποιοι πλήττονται, όπως επλήγησαν κάποτε τα ιστιοφόρα από την εμφάνιση των ατμόπλοιων, οι αιθουσάρχες κινηματογράφων από την ανακάλυψη της τηλεόρασης ή οι εφημερίδες από την έλευση των ιστοσελίδων.
Δεν διανοήθηκε κανένας όμως να βγάλει νόμο που να απαγορεύσει την τηλεόραση, ούτε να προσφύγει σε κάποια αρχή εναντίον της γενίκευσης του internet. Ειδικά μάλιστα για κοινωφελείς και καταφανώς ευεργετικές δράσεις τους. Με τους ταξιτζήδες μας όμως, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πάνε έτσι. Αντί να κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν προς όφελος τους τις νέες τεχνολογίες, αποφάσισαν να στήσουν ταμπούρια απέναντι τους. Εντάξει, δημοκρατία έχουμε, δικαιούνται. Όπως δικαιούται όποιος το επιθυμεί να σταθεί απέναντι στο κύμα της θάλασσας και να προσπαθήσει να το εμποδίσει να σκάσει στην ακροθαλασσιά.