Νέες εμπρηστικές αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ ανεβάζουν περαιτέρω το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αναφορές σε υποτιθέμενη «κούρσα εξοπλισμών», στην οποία φέρεται να επιδίδεται η Αθήνα.
Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, εκτενείς αναφορές κάνει ξανά το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, το οποίο αναφέρει ότι «ο Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε προβοκατόρικα μηνύματα προς την Τουρκία εκφράζοντας πολεμικές απειλές» και διαμηνύοντας πως «στους αιθέρες στις θάλασσες και στη στεριά η υπεροχή είναι δική μας».
«Η Ελλάδα εξοπλίζεται σε επίπεδα που δείχνει να ετοιμάζεται για πόλεμο», σύμφωνα με τουρκικό δίκτυο, που διαμήνυσε επίσης ότι η Αθήνα «διεκδικεί από τις ΗΠΑ τα μαχητικά F-35, ενώ έχει αγοράσει από τη Γαλλία μαχητικά Rafale και φρεγάτες».
Οι τουρκικές απειλές
Τα δημοσιεύματα εντάσσονται στο πλαίσιο της εκστρατείας παραπληροφόρησης σχετικά με την Ελλάδα, και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, δεδομένων των εμπρηστικών δηλώσεων στις οποίες προβαίνουν Τούρκοι αξιωματούχοι και ο πρόεδρος της χώρας Τ. Ερντογάν, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, στο πρόσφατο παρελθόν κάλεσε την Ελλάδα «να μάθει από την ιστορία» και «να μην μπαίνει σε νέες περιπέτειες», υπενθυμίζοντας τα γεγονότα της περιόδου 1919 - 1922 και διαμηνύοντας πως «δεν θα δεχτούμε τίποτα άλλο πέρα από τα έξι ναυτικά μίλια στην Κρήτη».
Η τουρκική προκλητικότητα απέναντι στην Ελλάδα απασχόλησε και τον Economist, που σε πρόσφατο άρθρο του αναφέρθηκε στις απειλές που εκτοξεύει κατά της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να πλήξουν την Αθήνα, αλλά και στη φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα».
Ο δε σύμβουλός του Ιμπραήμ Καλίν έχει κατηγορήσει τη χώρα μας ότι παρενοχλεί την Τουρκία και παραβιάζει τα σύνορά της.
Τι απαντά η Αθήνα
Απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, η θέση της Ελλάδας είναι σταθερή και αμετακίνηση. Όπως πρόσφατα έχει διατυπωθεί από επίσημες πηγές, «προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών».
Διαβάστε ακόμα:
Φοβού τους έξι της αντιπολίτευσης και «δώρα» φέροντες...
Ν. Μπακογιάννη: Η Τουρκία δεν θα πάρει F-16 μέχρι τις εκλογές