Κέρδη καταγράφουν την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τις πιέσεις στις μετοχές του τεχνολογικού τομέα να εξανεμίζονται, ενώ οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζικών κολοσσών φέρνουν αισιοδοξία και θετικά πρόσημα στην αμερικανική αγορά.
Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στις 26.346 μονάδες, με κέρδη 1,68%, ενώ ανοδικά κινείται και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, που διαμορφώνεται στις 3.182 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,85%.
Θετικό γύρισμα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 10.419 μονάδες, με άνοδο 0,28% , παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν νωρίτερα οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών να δέχονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
Στο ταμπλό, πτώση άνω του 1% σημειώνουν οι μετοχές των Amazon και Netflix, ενώ απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Alphabet και Microsoft που υποχωρούν κατά 0,5% και 0,6% αντίστοιχα.
Στον αντίποδα, κέρδη άνω του 3% σημειώνει η μετοχή της Caterpillar, ενώ άνοδο άνω του 2% σημειώνουν οι μετοχές της Exxon Mobil Και της Chevron. Άνοδο καταγράφει και η Boeing, που ενισχύεται κατά 1,8%.
Παράλληλα, κέρδη 1% σημειώνει η μετοχή της επενδυτικής τράπεζας JP Morgan Chase, μετά τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τα οποία τόσο τα συνολικά έσοδα όσο και τα κέρδη κατά το β' τρίμηνο του έτους ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Αναλυτικότερα, η JP Morgan Chase κατέγραψε αύξηση 79% στα έσοδά της από συναλλαγές εν μέσω των εξαιρετικά ευμετάβλητων συνθηκών στην αγορά το β' τρίμηνο.
Παρόμοια εικόνα και για την Citigroup, τα αποτελέσματα της οποίας αποδείχθηκαν καλύτερα του αναμενόμενου, ενώ ισχυρές απώλειες άνω του 5% σημειώνει η μετοχή της Wells Fargo, μετά την ανακοίνωση ζημιών ύψους 2,4 δισ. δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ το μέρισμα της μειώθηκε στα 10 από τα 51 σεντς ανά μετοχή.
Ωστόσο, θετικά αποτιμάται από τους επενδυτές η πρόβλεψη του OPEC πως το 2021 θα αποτελέσει την χρονιά με την μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης του πετρελαίου των τελευταίων ετών, με τον Οργανισμό των πετρελαιοπαραγωγών κρατών να εκτιμά στην μηνιαία έκθεσή του πως η παγκόσμια ζήτηση το ερχόμενο έτος θα εκτιναχθεί στον αριθμό ρεκόρ των 7 εκατ. βαρελιών την ημέρα, καθώς η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμπτει από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά θα παραμείνει σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα του 2019.
Πρόκειται για την πρώτη έκθεση στην οποία ο OPEC κάνει εκτίμηση για την πορεία των πετρελαιαγορών για το επόμενο έτος. Η πρόβλεψη αυτή προϋποθέτει ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι κίνδυνοι μείωσης το 2021, όπως εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, υψηλά επίπεδα χρέους ή ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.