Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες και τη επενδυτική διάθεση να δείχνει σημαντικά τονωμένη έπειτα από θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που της Κίνας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και καθησύχασαν τις ανησυχίες για την κατάσταση της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας στο πλανήτη.
Ειδικότερα, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα ενισχύθηκε τον Μάρτιο έπειτα από τρεις μήνες κατά τους οποίους παρουσίαζε πτώση. Συγκεκριμένα ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής (PMI) της χώρας έφτασε στο υψηλό εξαμήνου των 50,5 μονάδων, έναντι 49,2 τον Φεβρουάριο.
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx έκλεισε με κέρδη 1,21% στις 383,67 μονάδες, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τις εταιρείες πρώτων υλών που κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο 3,7% ως κλάδος.
Σημαντική απόδοση εμφάνισαν και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, στον απόηχο των δημοσιευμάτων που εμφανίζουν Fiat Chrysler και PSA Group να αναζητούν τρόπο για να διευρύνουν τη συνεργασία τους στην Ευρώπη. Η μετοχή της Fiat Chrysler ενισχύθηκε κατά 2,4%, ενώ ακόμα υψηλότερα κινήθηκε εκείνη του ομίλου PSA, με κέρδη 4,2%.
Αντίθετα, η easyJet είδε τη μετοχή της να βουλιάζει, καταγράφοντας πτώση 9,7%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι η αβεβαιότητα Brexit οδηγεί σε «προσεκτικότερη» πρόβλεψη για τις προοπτικές του β'' εξαμήνου.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με άνοδο 1,35% στις 11.681 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1% στις 5.405 μονάδες, ενώ μικρότερα κέρδη 0,52% κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100 με φόντο την περιδίνηση του Brexit, κλείνοντας στις 7.317 μονάδες.
Με θετικούς ρυθμούς κινήθηκαν και οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπου ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκαν αμφότεροι κατά 1,1% και ολοκλήρωσαν στις 21.520 και 9.341 μονάδες αντίστοιχα.