Χαμηλός τζίρος, διόρθωση και νευρικότητα στις τράπεζες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, με την αγορά να περιμένει την αξιολόγηση της Moody''s για την ελληνική οικονομία.
Για την ώρα, σε σημείωμά του, ο οίκος αξιολόγησης εξέφρασε την εκτίμηση πως το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας (Β1) στηρίζεται από τη «μέτρια» δυναμική της ανάπτυξης που αντανακλάται στα υψηλότερα επίπεδα πλούτου σε σύγκριση με άλλα κράτη παρόμοιας αξιολόγησης.
Η Moody''s σημειώνει σχετικά με την ελληνική οικονομία πως υπάρχει «αισθητή αβεβαιότητα» για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ανάπτυξης. Επίσης, καθιστά σαφές ότι αυτή η διαδικασία δεν συνιστά αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας αλλά «δείχνει» το πώς «βλέπει» ο οίκος τις προοπτικές της κάθε οικονομίας.
Στην αγορά, το χτεσινό τραπεζικό άλμα στο τέλος της συνεδρίασης, σε συνδυασμό με την στήριξη της αγοράς από την ΔΕΗ σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, έφεραν τον γενικό δείκτη πάνω από τις 840 μονάδες.
Σήμερα, επικρατούν οριακές μεταβολές με την αγορά να προσεγγίζει τα επίπεδα των 850 μονάδων.
Πιο συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης κινείται με απώλειες 1,16% στις 842,14 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 26,3 εκατ. ευρώ. Ο όγκος των συναλλαγών είναι στα 13,5 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 1,4%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,48%.
Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται υπό πίεση με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί 4,45%. Η Alpha να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση -4,78%, την Πειραιώς -4,37%, την Eurobank -3,55%, την Αττικής -1,55% και την Εθνική -1,64%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Lamda Development (+1,72%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,5%) και του ΟΤΕ (+0,25%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-1,98%) και των ΕΛΠΕ (-0,64%).
Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 73 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές.