Μικρές μεταβολές και διαφορετικά πρόσημα εμφανίζουν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες στο κλείσιμο της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με την επενδυτική διάθεση να δείχνει πως έχει μετριαστεί το τελευταίο διάστημα απουσία κάποιου νέου καταλύτη, ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρίσκεται πέριξ του αμετάβλητου με εναλλαγές προσήμου, έχοντας όμως διευρύνει ενδοσυνεδριακά το ιστορικό υψηλό του στις 486,34 μονάδες, με τον κλάδο των οικιακών αγαθών να ενισχύεται κατά 1,2% ενώ ο τομέας τουρισμού και αναψυχής συνεχίσει το πτωτικό σερί του με απώλειες 1,1%.
Σε επίπεδο εβδομάδας πάντως, ο δείκτης κινείται για ανοδικό κλείσιμο προς το παρόν βρίσκεται στο +0,3% για το πενθήμερο.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακή άνοδο 0,07% και κινείται στις 16.091 μονάδες, έχοντας όμως διευρύνει το ρεκόρ του προηγουμένως στις 16.117 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,1% αλλά επίσης έχει καταγράψει νέο υψηλό σήμερα στις 7.097 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,45% και κινείται στις 7.350 μονάδες.
Σε παρόμοιους ρυθμούς κινούνται και οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB σημειώνει οριακές απώλειες 0,07% κινούμενος στις 27.610 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 βρίσκεται στο -0,2% και διαπραγματεύεται στις 9.071 μονάδες.
Κατά τα άλλα, τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής, με την Richemont να πραγματοποιεί ράλι 8,8% αφότου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της στο πρώτο εξάμηνο, ενώ ενημέρωσε ότι αναζητά επενδυτές για τη ζημιογόνα θυγατρική της Yoox, μια κίνηση που αναμενόταν ευρέως ότι θα ικανοποιούσε τους μετόχους της.
Παρομοίως, η Deutsche Telekom βλέπει τον τίτλο της στο +2,3% καθώς ξεπέρασε επίσης τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της και αναβάθμισε το outlook για το συνόλο του έτους για τρίτη φορά φέτος, έχοντας λάβει ώθηση από τη σημαντική αύξηση των συνδρομητών της στις ΗΠΑ.
Αντίθετα, ο κλάδος των πετρελαϊκών συνολικά σημειώνει πτώση 0,5% με φόντο την υποχώρηση των τιμών του αργού, καθώς ενισχύεται ολοένα το δολάρια υπό τα στοιχήματα ότι η Fed θα προχωρήσει τελικά σε αύξηση των επιτοκίων της νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.