Με ήπιες διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η αρχική η αισιοδοξία σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας από της επιπτώσεις της πανδημίας, έδωσε σταδιακά τη θέση της στην επιφυλακτικότητα που προκαλεί η άνοδος του πληθωρισμού.
Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 34.576 μονάδες, ενισχυμένος οριακά κατά 0,13%, ενώ σε αρνητικό έδαφος με πτώση 0,05% στις 4.202 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, καθώς τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά ο ενεργειακός κλάδος, εξανεμίστηκαν με το πέρασμα της ώρας.
Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 13.736 μονάδες.
Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη 3,2% σημείωσε ο τίτλος της Boeing, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν και οι μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών Exxon, Chevron και Marathon Petroleum, λαμβάνοντας έξτρα ώθηση από το νέο υψηλό διετίας που σημείωσε την Τρίτη ο «μαύρος χρυσός».
Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των εισηγμένων που θα επωφεληθούν από το μεγαλύτερο άνοιγμα της οικονομίας, με τις αεροπορικές American Airlines και United να ενισχύονται κατά 2%, ενώ άνοδο σημείωσαν και οι τίτλοι των Carnival Corp. και Norwegian Cruise Line.
Σημειώνεται ότι η ανοδική πορεία της αμερικανικής αγοράς συνεχίζεται από εκεί που σταμάτησε τον Μάιο, κατά τον οποίο οι Dow Jones και S&P 500 συμπλήρωσαν τέσσερις διαδοχικούς μήνες κερδών (1,93% ο πρώτος και 0,55% ο δεύτερος), ενώ ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 ολοκληρώνοντας με μικρή άνοδο 0,11% έκλεισε 8 διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.
Σε υψηλά διετίας το αργό
Ράλι σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, σκαρφαλώνοντας σε υψηλά άνω των δύο ετών μετά την απόφαση του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) να διατηρήσουν σε ισχύ το σχέδιο τους για σταδιακές αυξήσεις της παραγωγής τους, καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει από την κρίση του κορονοϊού.
Σε αυτό το κλίμα, η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου, κέρδισε 1,40 δολάρια ή 2,1%, κλείνοντας στα 67,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του μπρεντ στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου, κέρδισε 0,93 δολάρια, ή 1,3%, κλείνοντας στα 70,25 το βαρέλι.