Κέρδη στις ευρωαγορές με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη στις ευρωαγορές με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα

Άνοδο καταγράφουν την Τρίτη οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στις πτώσεις των τιμών του πετρελαίου αλλά και στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι αγορές πετρελαίου επικεντρώνονται στις τιμές του αργού που συνεχίζουν να πέφτουν καθώς ο κορονοϊός μείωσε τη ζήτηση πετρελαίου, με αποτέλεσμα οι τιμές να πέφτουν.

Σε διεύρυνση των χτεσινών απωλειών προχωρά και σήμερα το πετρέλαιο, με τους συνεχιζόμενους φόβους για εξάντληση των χώρων αποθήκευσης αργού να επικρατούν στην αγορά.

Μετά τις απώλειες της Δευτέρας κατά 25%, σήμερα το West Texas Intermediate υποχωρεί 2,3% ή 0,25 δολάρια, και κινείται στα 12,48 δολ. το βαρέλι. Παράλληλα, το Brent κερδίζει 4,9% στα 20,96 δολάρια ανά βαρέλι.

Σ' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,07%, στις 339 μονάδες, με τον κλάδο της ασφάλισης να ενισχύεται 4% και να οδηγεί τα κέρδη, ενώ ο τομέας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου υποχωρεί κατά 0,9%.

Στην Γερμανία, άνοδο 0,73% καταγράφει ο δείκτης DAX που βρίσκεται στις 10.737 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κερδίζει 0,79% και διαμορφώνεται στις 4.540 μονάδες.

Κέρδη καταγράφει και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 που βρίσκεται στις 5.917 μονάδες, με κέρδη 1,2%, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB που ενισχύεται 1,24% και βρίσκεται στις 17.598 μονάδες. Τέλος, στις 6.851 μονάδες βρίσκεται ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 σημειώνοντας κέρδη 1,78%.

Στα εταιρικά νέα, η HSBC, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν 48% σε ετήσια βάση στα 3,229 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2020, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 5% στα 13,686 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η UBS κατέγραψε αύξηση 40% στα κέρδη του α' τριμήνου του 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με τη στήριξη των υψηλότερων όγκων συναλλαγών καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά αντέδρασαν στην αστάθεια των τελευταίων μηνών.

Στα μακροοικονομικά νέα, η Γαλλία εμφάνισε τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων το 1972  η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο, εμφανίζοντας περαιτέρω επιδείνωση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στις 95 μονάδες τον Απρίλιο, από τις 103 τον Μάρτιο και έναντι των 87 μονάδων που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal. 

Τέλος, η Lufthansa και η γερμανική κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για ένα πακέτο διάσωσης για την αεροπορική εταιρεία, δήλωσαν  κυβερνητικές πηγές στο Reuters παρότι νωρίτερα το Business Insider έκανε λόγο σε δημοσίευμά του για πακέτο διάσωσης που θα φτάσει τα 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.