Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφουν σήμερα Τρίτη οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς μειώνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία.
Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 29.333,22 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,19%, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 με κέρδη 0,41% στις 3.365,64 μονάδες, ωθούμενος από τους τομείς της ενέργειας, της αγοράς ακινήτων και της τεχνολογίας.
Σε θετικό έδαφος, τέλος, κινείται και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,46% και βρίσκεται στις 9.672,76 μονάδες.
Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 1% καταγράφουν οι μετοχές της United Technologies και της Caterpillar.
Σχετικά, με την επιδημία του νέου κορονοϊού, οι θάνατοι πλέον έχουν ξεπεράσει τους 1.000 (με το 99% των περιπτώσεων να αφορούν την ηπειρωτική Κίνα), ενώ τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο ανέρχονται σε 42.638.
Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, μόνο την Δευτέρα αναφέρθηκαν 2.478 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού σε όλη τη χώρα, αριθμός συγκριτικά χαμηλότερος από τα 3.062 κρούσματα της Κυριακής, ενώ 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της ιογενούς πνευμονίας.
Οι 103 θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ενώ από έναν ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο, στην Τιαντζίν, στη Χεϊλονγκτζιάνγκ, στην Ανχούι και στη Χενάν.
Συνολικά 3.996 ασθενείς έχουν ανανήψει και λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, εκ των οποίων 716 χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της επαρχιακής επιτροπής Χουμπέι, ο δείκτης θνησιμότητας του ιού ανέρχεται σε 3,07%.
Τέλος, «πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελεί η επιδημία του κορονοϊού», προειδοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάνοντας παράλληλα έκκληση στις χώρες να μοιράζονται τα δείγματα του ιού που διαθέτουν και να επιταχύνουν τις έρευνές τους για φάρμακα ή εμβόλια.
«Με το 99% των κρουσμάτων στην Κίνα, αυτή (η επιδημία) παραμένει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη χώρα αυτή, όμως αποτελεί και πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσιους στην εναρκτήρια ομιλία του σε συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ερευνητές και εθνικοί οργανισμοί, κάποιοι από τους οποίους μέσω βιντεοσύνδεσης από την ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν.