Με μικτά πρόσημα και σε αναζήτηση κατεύθυνσης μετά το sell off της Πέμπτης ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street. Ειδικά για τον S&P 500 αυτή ήταν χειρότερη εβδομάδα από το 2020, παρά τη μικρή άνοδο που κατέγραψε την Παρασκευή.
Ο Dow και επανακατέκτησε ενδοσυνεδριακά το «σύνορο» των 30.000 τελικά έκλεισε στις 29.888, υποχωρώντας 0,13%. Σε επίπεδο εβδομάδας ο S&P 500 «είδε» απώλειες 6% ενώ ο Nasdaq ήταν ο μόνος δείκτης που έβγαλε ξεκάθαρη ανοδική αντίδραση, ενισχυόμενος κατά 1,43% και 152 μονάδες.
Η έντονη μεταβλητότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης καθώς οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για μια πιθανή ύφεση. Άλλωστε αρκετά μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα, από τις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο έως την έναρξη κατασκευής νέων κατοικιών, υπολείπονταν των προβλέψεων. Επιπλέον, η Federal Reserve προχώρησε στη μεγαλύτερη αύξηση του βασικού της επιτοκίου από το 1994.
Μικτά πρόσημα επικράτησαν στην Ευρώπη με το DAX και FTSE MIB να κλείνουν με άνοδο 0,67% και 0,29%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, FTSE και CAC είχαν απώλειες 0,41 και 0,06%.
Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με μικτά πρόσημα την Παρασκευή, δίνοντας τέλος σε μια εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από μεταβλητότητα καθώς οι αγορές αντέδρασαν στη σύσφιξη της οικονομικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε προσωρινά 0,09% υψηλότερα, με τις μετοχές της τεχνολογίας να καταγράφουν άνοδο 1,4%. Στον αντίποδα οι μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν πάνω από 4%.