Πτωτικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, παρά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς η επιτάχυνση της πανδημίας σε πολλές χώρες της Ευρώπης δημιουργεί ανησυχία στους επενδυτικούς κύκλους.
Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 372,53 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,63%, με τον τραπεζικό τομέα να σημειώνει «βουτιά» σχεδόν 2%.
Στους εγχώριους δείκτες, ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε στις 12.993 μονάδες, με απώλειες 0,5%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,61% και διαμορφώθηκε στις 5.042 μονάδες.
Στην Μεγάλη Βρετανία, ισχυρές απώλειες 1,5% σημείωσε ο δείκτης FTSE 100, κλείνοντας στις 6.185 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 20.257 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,88%.
Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 7.250 μονάδες, με απώλειες 0,62%.
To αρνητικό κλίμα στις αγορές της Ευρωζώνης δεν αναστράφηκε ούτε μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ σχετικά με την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, με τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας να είναι τα καλύτερα από τα μέσα Μαρτίου, υποχωρώντας για πρώτη φορά κάτω από το 1 εκατομμύριο, αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Αναλυτικότερα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν στις 963.000, την στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street έκαναν λόγο για αύξηση άνω του 1,1 εκατ.
Ωστόσο, η συρρίκνωση ρεκόρ 20,4% που κατέγραψε η βρετανική οικονομία κατά το β' τρίμηνο του 2020 προκάλεσε εύλογο προβληματισμό και ανησυχία σχετικά με τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την στιγμή μάλιστα που οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους όρους της εξόδου της χώρας από την Ένωση εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο.