Οι πρώτες πιέσεις που δέχτηκε η τιμή του ασημιού τον Ιούλιο εξαιτίας της κινδυνολογίας για μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής της Fed πήραν διαστάσεις ξεπουλήματος τον Αύγουστο.
Έτσι, η ανατιμητική διάθεση ή έστω η προεξοφλητική επιχειρηματολογία λειτούργησαν ανασταλτικά σε επιπλέον αγορές του μετάλλου στο ταμπλό των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Σικάγο, οδηγώντας τις τιμές στις τρεις κοντινές σειρές πέριξ των 22 δολαρίων ανά ουγγιά.
Ακόμα παραπάνω, η αδυναμία που επέδειξε το ασήμι στην περιοχή των 26 δολαρίων λίγες ημέρες πριν, αποτέλεσε την «ταφόπλακα», με δεδομένη και την αντίστοιχη αδυναμία του χρυσού στα 1.785 δολάρια.
Πέρα από την επιβάρυνση που δέχτηκε η ισοτιμία του ασημιού σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ, από την εκτίμηση των παικτών για ανατίμηση του αμερικανικού νομίσματος, φαίνεται ότι υπήρξε καταλυτικός παράγοντας η νέα άνοδος των αποδόσεων (στη λήξη) των αμερικανικών χρεογράφων, με τρέχοντα επίπεδα ενδεικτικά στο 10ετές το 1.34% (χαμηλό μήνα το 1.18%).
Κατ' αυτό τον τρόπο, το ασήμι έπεσε σε ανέχεια αντί των σταθερών αποδόσεων που ανήλθαν, τουλάχιστον για τα αμοιβαία κεφάλαια που εστιάζουν σε αμυντική διάρθρωση.
Έτσι, όσο η τιμή του ασημιού δεν επιστρέφει στην περιοχή των 27 δολαρίων, κινδυνεύει να δει και τιμές κάτω των 20 δολαρίων, ωστόσο η τελευταία στήριξη στέκει στα 22,30 δολ.
Πιθανόν να πρέπει να συνδέσουμε την πορεία των πολύτιμων μετάλλων με το επερχόμενο "αναπτυξιακό" πακέτο στήριξης το οποίο μπορεί μεν να προσδώσει ρευστότητα στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά η απορρόφησή του (ή όχι) από την οικονομία είναι κρίσιμη για τον ρυθμό πληθωρισμού, που ήδη βρίσκεται εκτός ορίων.
Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.