Απότομη κλιμάκωση των πιέσεων έλαβε χώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά το μεσημέρι, καθώς η παρέμβαση Ερντογάν που χαρακτήρισε ανύπαρκτη τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει κανονικά τις έρευνές στην Ανατολική Μεσόγειο, έφερε ένταση και νευρικότητα, οδηγώντας τις τράπεζες σε πτώση έως 4% και το Γενικό Δείκτη προς τις 630 μονάδες με απώλειες άνω του 1%.
Πιο αναλυτικά, πλέον ο Γ.Δ. έχει κατέλθει στις 632 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,31%, ενώ έφτασε να υποχωρεί έως 1,48% πέφτοντας στις 631,14 μονάδες. Βεβαίως, η αξία συναλλαγών παραμένει σε πολύ μικρά επίπεδα, όμως υπήρξε κάποια κλιμάκωση μετά την αλλαγή του κλίματος. Πλέον ο τζίρος διαμορφώνεται στα 14 εκατ. ευρώ.
Ο FTSE 25 πλέον υποχωρεί κατά 1,21% έχοντας πέσει στις 1.518 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 312 μονάδες με απώλειες 2,36%, ενώ πρωτύτερα έφτασε έως το -3,17%. Πάντως, υπάρχει τάση περιορισμού των απωλειών και επικράτησης πιο ψύχραιμων κινήσεων.
Στις τράπεζες το trading είναι αυξημένο, με τις μετοχές πλέον να υποχωρούν έως και 3,30% ενώ έφτασαν έως το -4,83%, ενώ κλιμακώθηκαν οι πιέσεις και στις μετοχές της πραγματικής οικονομίας. Αυτή την ώρα, άνω του 3% υποχωρούν οι Πειραιώς, Alpha Bank και Coca Cola HBC, άνω του 2% χάνουν οι Εθνική, Viohalco, Aegean Airlines και Σαράντης, ενώ πλέον του 1% υποχωρούν οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΟΛΠ και ΑΔΜΗΕ. Στήριγμα με ήπια θετική κίνηση δίνουν οι Ελλάκτωρ, Motor Oil και ΕΧΑΕ.
Αλλαγμένη είναι η εικόνα και στον Mid Cap, όπου απώλειες άνω του 2% έχουν τίτλοι όπως Ευρωπαϊκή Πίστη, Attica Bank, Ολυμπιακή Τεχνική και Cenergy Holdings, ενώ άνω του 1% χάνουν οι Profile, MIG, AVAX και Autohellas. Στο σύνολο της αγοράς, οι πωλητές κυριαρχούν, καθώς 65 μετοχές υποχωρούν έναντι μόλις 26 που ενισχύονται.