Πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων, μετά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες σε διάφορες χώρες του κόσμου για τη μεταποιητική δραστηριότητα.
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,45% στις 362 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,22% στις 6.018 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού χάνει 0,21% και βρίσκεται στις 4.865 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης σημειώνει πτώση 0,69% και βρίσκεται στις 12.559 μονάδες.\
Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, κέρδη 0,4% σημειώνει ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία που βρίσκεται στις 19.456 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώνεται στις 6.973 μονάδες, με απώλειες 0,02%.
Στην Ευρωζώνη ο PMI σημείωσε ανάπτυξη για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2019, ενώ στις ΗΠΑ ο ISM έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2019. Ωστόσο, και εκτός Ευρωζώνης, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας αυξήθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον Ιούλιο, ενώ και στις ΗΠΑ η μεταποιητική δραστηριότητα συνέχισε να ανακάμπτει τον Ιούλιο.
Παράλληλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει προσηλωμένο και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας από τον αντίκτυπο του κορονοϊού.
Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε χθες ότι, παρά τις ισχυρές ελπίδες για εμβόλιο, είναι πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για την COVID-19" και ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς, καθώς την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκε ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων διεθνώς.
Στα εταιρικά αποτελέσματα, η BP ανακοίνωσε ζημιές 16,8 δισ. δολαρίων και μείωση του μερίσματός της στο ήμισυ, η Diageo ανακοίνωσε πως τα κέρδη της μειώθηκαν σχεδόν στο ήμισυ, ενώ η EasyJet αναμένει περιορισμό των ζημιών της στο δ’ τρίμηνο.