Ανοδική πορεία ακολουθούν και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τον Dow Jones να έχει ανοίξει με άλμα 250 μονάδων, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να ξεπερνούν τις ανησυχίες τους για το ρυθμό εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στην Κίνα και τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία.
Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης πλέον κινείται στις 29.484 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,75% ή 218 μονάδων. Παράλληλα με κέρδη διαπραγματεύονται και οι άλλοι δύο βασικοί δείκτες διευρύνοντας έτσι τα ιστορικά υψηλά τους, ο διευρυμένος S&P 500 στις 3.373 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,5% και ο τεχνολογικός Nasdaq στις 9.680 μονάδες με άνοδο 0,4%.
Στο μέτωπο του κορονοϊού, η επιδημία πνευμονίας προκαλεί η ασθένεια έχει στοιχίσει τη ζωή πλέον σε τουλάχιστον 1.100 ανθρώπους στην Κίνα, ωστόσο για δεύτερη διαδοχική ημέρα υποχώρησε ο αριθμός των νεκρών καθώς καταγράφηκαν 97 νέοι θάνατοι. Ο αριθμός των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα πάντως έχει ξεπεράσει τα 44.600, ενώ υφίστανται φόβοι ότι οι κινεζικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να καταγράψουν το σύνολο των ανθρώπων που έχουν νοσήσει.
Ωστόσο, η αισιοδοξία των επενδυτών για τις επιπτώσεις που θα έχει η εξάπλωση του ιού φαίνεται στην πορεία των μετοχών που είχαν δεχτεί ισχυρό πλήγμα τις πρώτες ημέρες, με τις ξενοδοχειακές-ψυχαγωγικές Wynn Resorts και Las Vegas Sands να ενισχύονται κατά 2,3% και 1,6% αντίστοιχα, ενώ με κέρδη σχεδόν 2% διαπραγματεύονται και οι τίτλοι των αεροπορικών Delta και American Airlines.
Στα εταιρικά αποτελέσματα, που συνεχίζουν να ανακοινώνονται αυτό το διάστημα, η Lyf παρουσίασε άνω του 1 δισ. δολάρια έσοδα τριμήνου αλλά ενημέρωσε χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης το 2020 και βλέπει την μετοχή της να πραγματοποιεί βουτιά σχεδόν 7%.
Στις υπόλοιπες εξελίξεις που παρακολουθούν οι επενδυτές, ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη ενημέρωση της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ. Χτες, ο κ. Πάουελ είχε αναφερθεί στον κορονοϊό επισημαίνοντας πως η Fed «παρακολουθεί στενά την κατάσταση, η οποία ενδέχεται να επιφέρει πλήγμα στην κινεζική αλλά και την παγκόσμια οικονομία». Ωστόσο, οι ίδιος είχε σημειώσει ότι είναι «πολύ νωρίς για να πει» αν θα επηρεάσει και την αμερικανική οικονομία.
Παράλληλα όμως ο κ. Πάουελ προειδοποίησε ότι η νομισματική πολιτική έχει μικρότερα περιθώρια πλέον προκειμένου να βοηθήσει στο ενδεχόμενο μιας ύφεσης και υπογράμμισε ότι βασικό ρόλο θα έχει η δημοσιονομική πολιτική.